22. MAR. 2021 KL. 10:32

Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang

Perbachlauritsenbb101457f (2)

”Vi åbner op for bankospil, så snart vi må. Mange af vores beboere er vilde med banko." Formanden for afdelingsbestyrelsen i Karlemoseparken i Køge, Per Bach Lauritsen, er ærgerlig over at så meget er lukket ned for beboerne. Foto: Claus Bech

Efter måneders corona-nedlukning har beboerne i mange boligforeninger et kæmpe behov for igen at kunne mødes til bankospil, madklubber og andre sociale fællesskaber, lyder det fra boligforeninger i Ishøj og Køge.

80. 45. Fuld plade. Banko!

Bankospil er en dansk nationalsport, og i mange almene boligforeninger hører bankospil også til blandt de mest populære arrangementer overhovedet.

Derfor er det også et savn for mange, at bankospil har været aflyst i mange måneder på grund af covid19-pandemien, fortæller Wagn B. Jensen, der er formand for beboerforeningen i Vejleåparken i Ishøj.

"Folk trænger virkelig til at mødes igen og være sociale. Mange beboere savner et godt bankospil, og det er lige så meget for at få en sludder som for spillets og præmiernes skyld," siger han.

I normale tider – før corona – blev der arrangeret banko i Glashuset i Ishøjs store beboerforening hver måned, og der var altid fuldt hus med et par hundrede mennesker.

"Nogle har faste pladser, og der bliver hygget og snakket et par timer. Det har stor værdi for mange mennesker," siger han og krydser fingre for, at genåbningen med bankospil, madklubber, strikkeklubber, kortklubber og alle mulige andre sociale aktiviteter venter lige rundt om hjørnet.

"Jeg er nervøs for, at det sociale er mere farligt end selve coronaen. Folk har lidt stort afsavn, og nogle bliver deprimerede og meget ensomme. Derfor glæder jeg mig til, at vores beboerhus og alle klubber forhåbentlig snart åbner," siger Wagn B. Jensen.

Tripper for genåbning og mere liv

Også i Køge tripper formanden for afdelingsbestyrelsen i Karlemoseparken Per Bach Lauritsen for en genåbning.

"Vi åbner op for bankospil, så snart vi må. Mange af vores beboere er vilde med banko, og det har været et savn for rigtig mange, at de har måttet undvære banko," siger han.

Et bankospil i Kulturhuset i Karlemoseparken kan nemt samle hundrede mennesker, og Per Bach Lauritsen mener, at der bliver behov for flere bankoaftener i streg efter coronaen, fordi folk har et opsparet behov for at være med i deres gamle fællesskaber.

"Vi kan jo ingenting i dag og har haft lukket for så mange klubber og tilbud. Vores beboere sukker efter at komme tilbage til hverdagen, og vi glæder os til liv igen omkring vores revy, musikskole, billedskole og alle mulige andre aktiviteter, der gør det attraktivt at bo i en boligforening som vores," siger han.

Læs senere artikler

BL om nyt udspil: Gode intentioner, men vanskeligt at indfri

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

KAB: ”Tillægskøbesummen var en bremseklods - nu har vi store muligheder”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligselskab: Boligsociale indsatser får os længere og længere væk fra 'ghetto-listen'

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Robotten Wilma har fået en lillesøster

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 1996 )

0

Læseliste