17. MAR. 2021 KL. 11:29

BL om nyt udspil: Gode intentioner, men vanskeligt at indfri

Foto Holger Anderson Bent Madsen 03257

Foto: Holger Svend Anderson

Direktøren for BL – Danmarks Almene Boliger Bent Madsen ser positive elementer i værktøjskassen for at forebygge flere belastede boligområder. Men han er bekymret for, hvor kommunerne vil anvise folk til, når de ikke længere må bo i såkaldte forebyggelsesområder.

Bent Madsen, adm. direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, har haft travlt med at nærlæse regeringens udspil ”Blandede boligområder – næste skridt i kampen mod parallelsamfund”, som netop er præsenteret.

”Det er ingen hemmelighed, at parallelsamfundslovgivning ikke er groet i vores baghave. Men det her forslag prøver at lægge en ring rundt om og forebygge, at der kommer flere på den hårde liste. Den ambition deler vi fuldt ud. Vi er absolut bekymrede for, at der skal komme flere områder på den hårde liste,” siger han til netmediet Altinget.

Helt generelt er Bent Madsen ikke skræmt af den værktøjskasse, som regeringen lægger op til, at der skal kunne benyttes i de nye såkaldte forebyggelsesområder.

Særligt forslaget om at udvide anvendelsen af den fleksible udlejning, hvor boligområder får mulighed for at sætte ansøgere i beskæftigelse eller med passende uddannelsesniveau foran i boligkøen, er ifølge Bent Madsen et godt instrument.

Hvor skal beboerne henvises til?

Til gengæld er Bent Madsen ikke lun på idéen om at fratage kommunerne muligheden for at anvise bestemte boligsøgende til forebyggelsesområderne. Visse steder kan der nemlig være risiko for, at der ikke er andre steder at sende dem hen, vurderer han overfor Altinget.

”Vi skal lave nogle grundigere analyser af, hvor meget der bliver anvist til de her 58 områder, og hvor kan der anvises hen i stedet. Men det er ikke nogen hemmelighed, at der er nogle områder, hvor der er pres på i forhold til at finde plads i den kommunale anvisning,” siger han.

Bent Madsen er heller ikke modstander af det tredje værktøj i kassen, hvor regeringen vil åbne en mulighed for at godkende nedrivninger af almene familieboliger og genhusning på præcis samme måde, som man i dag kan i udsatte boligområder.

"Udgangspunktet for, at man kan nedrive almene boliger, er heldigvis altid relativt stramt. Som jeg forstår forslaget, skal der være enighed mellem en boligorganisation og en kommune. Det betyder, at det i virkeligheden er de helt normale regler, man arbejder ud fra, blot med en større fleksibilitet i forhold til at få en tilladelse fra ministeriet til at rive bygninger ned,” siger han.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek indkalder til forhandlinger om udspillet med de andre partier bag den oprindelige parallelsamfundspakke. Det drejer sig om den daværende VLAK-regering, Dansk Folkeparti og SF. Forhandlingerne ventes allerede at gå i gang i næste uge.

Læs senere artikler

Overblik: Det vil regeringen med nyt udspil

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Regeringen til kamp mod parallelsamfund med nyt udspil

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Kaare Dybvad Af Claus Bech Listerne over udsatte boligområder har nu 62 nye forebyggelsesområder
Fotograf Holger Anderson Roskilde Stillads Husfacade2 Politisk stop for almene renoveringer vil give ekstraregning på huslejen
Design Uden Navn (20) Sådan tog beboerne kontrol over deres parkeringspladser med p-vagt
Rotte Colourbox Skadedyr: Hvem har ansvaret?
DSC9005 Ny rapport: Lejere har oftere gæld end ejere
Martin I Boliggr Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde
Se alle artikler ( 2297 )

0

Læseliste