17. MAR. 2021 KL. 11:29

BL om nyt udspil: Gode intentioner, men vanskeligt at indfri

Foto Holger Anderson Bent Madsen 03257

Foto: Holger Svend Anderson

Direktøren for BL – Danmarks Almene Boliger Bent Madsen ser positive elementer i værktøjskassen for at forebygge flere belastede boligområder. Men han er bekymret for, hvor kommunerne vil anvise folk til, når de ikke længere må bo i såkaldte forebyggelsesområder.

Bent Madsen, adm. direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, har haft travlt med at nærlæse regeringens udspil ”Blandede boligområder – næste skridt i kampen mod parallelsamfund”, som netop er præsenteret.

”Det er ingen hemmelighed, at parallelsamfundslovgivning ikke er groet i vores baghave. Men det her forslag prøver at lægge en ring rundt om og forebygge, at der kommer flere på den hårde liste. Den ambition deler vi fuldt ud. Vi er absolut bekymrede for, at der skal komme flere områder på den hårde liste,” siger han til netmediet Altinget.

Helt generelt er Bent Madsen ikke skræmt af den værktøjskasse, som regeringen lægger op til, at der skal kunne benyttes i de nye såkaldte forebyggelsesområder.

Særligt forslaget om at udvide anvendelsen af den fleksible udlejning, hvor boligområder får mulighed for at sætte ansøgere i beskæftigelse eller med passende uddannelsesniveau foran i boligkøen, er ifølge Bent Madsen et godt instrument.

Hvor skal beboerne henvises til?

Til gengæld er Bent Madsen ikke lun på idéen om at fratage kommunerne muligheden for at anvise bestemte boligsøgende til forebyggelsesområderne. Visse steder kan der nemlig være risiko for, at der ikke er andre steder at sende dem hen, vurderer han overfor Altinget.

”Vi skal lave nogle grundigere analyser af, hvor meget der bliver anvist til de her 58 områder, og hvor kan der anvises hen i stedet. Men det er ikke nogen hemmelighed, at der er nogle områder, hvor der er pres på i forhold til at finde plads i den kommunale anvisning,” siger han.

Bent Madsen er heller ikke modstander af det tredje værktøj i kassen, hvor regeringen vil åbne en mulighed for at godkende nedrivninger af almene familieboliger og genhusning på præcis samme måde, som man i dag kan i udsatte boligområder.

"Udgangspunktet for, at man kan nedrive almene boliger, er heldigvis altid relativt stramt. Som jeg forstår forslaget, skal der være enighed mellem en boligorganisation og en kommune. Det betyder, at det i virkeligheden er de helt normale regler, man arbejder ud fra, blot med en større fleksibilitet i forhold til at få en tilladelse fra ministeriet til at rive bygninger ned,” siger han.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek indkalder til forhandlinger om udspillet med de andre partier bag den oprindelige parallelsamfundspakke. Det drejer sig om den daværende VLAK-regering, Dansk Folkeparti og SF. Forhandlingerne ventes allerede at gå i gang i næste uge.

Læs senere artikler

Overblik: Det vil regeringen med nyt udspil

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Regeringen til kamp mod parallelsamfund med nyt udspil

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Flemming Og Loa AAB Silkeborg Beskåret Jysk boligorganisation har 100 procent beboertilfredshed
BL Agervang 101018 005 Træt af dårligt image: Nu skifter boligområde navn
Kaare Lars Interview med Kaare Dybvad: Ambitiøst boligudspil på trapperne
Munkebo 050 Boligselskab hjælper ledige beboere i gang som flyttefolk
Birger Lbf Foto Lars Just 2 2 Landsbyggefondens chef stopper
Bbc Brand Film Premiere på ny BBC-film om de almene boliger i Danmark
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Se alle artikler ( 2186 )

0

Læseliste