22. MAR. 2021 KL. 16:24

Boligforeninger i Høje Taastrup til boligministeren: En næsten umulig opgave

Birgit Larsen

Birgit Larsen er forarget over, at være kommet på forebyggelseslisten. Hun er formand for beboerbestyrelsen i Boligafdelingen Charlotteager. Foto: Lars Just

Blåkildegård og Charlotteager er to boligområder i Høje Taastrup, hvor mange beboere skal se sig om efter ny bolig, hvis regeringens udspil vestlige skal gennemføres. Vi trænger til, at vi ikke skal ses ned på, siger en bestyrelsesformand. Problemerne bliver bare skubbet rundt og ikke løst, siger en anden.

Formand for bestyrelsen i beboerforeningen Blåkildegård Søren Evers mener, at regeringens nye boligudspil peger i den rigtige retning ved at ville sprede indvandrere på flere boligområder.

"Ideen er rigtig god, men jeg ansér det for en næsten umulig opgave, fordi man mangler løsninger til at gennemføre planen," siger Søren Evers.

I Blåkildegård bor der i dag cirka 1.140 beboere, og godt fire ud af ti kommer fra Irak, Tyrkiet, Afghanistan eller andre ikke-vestlige lande. Skal regeringens plan realiseres, betyder det, at mere end 100 beboere fra ikke-vestlige lande skal flytte i løbet af de næste 10 år.

"Hvor skal de flytte hen? Hvad vil man gøre ved dem, der skal flytte? I en kommune som Høje Taastrup er der jo mange indvandrere i alle boligafdelingerne, og de nybyggede almene boligområder er for dyre for mange," fastslår han.

Søren Evers er ked af, at Blåkildegård er havnet på regeringens bekymringsliste som et såkaldt forebyggelsesområde. I regeringens udspil er der i alt 58 forebyggelsesområder med mange ikke-vestlige indvandrere og folk uden job eller uddannelse.

Skubber problemerne rundt

Ifølge Søren Evers er Blåkildegård kommet på listen, fordi boligforeningerne tvinges til at skubbe problemet rundt mellem sig, fordi der ikke er andre alternativer.

"Fordi Taastrupgård er en ghetto, der skulle rive boliger ned, måtte mange familier genhuses, og 48 familier flyttede til Blåkildegård. Dermed skubbede man problemet fra et sted til et andet uden at løse det," konstaterer Søren Evers.

Skal regeringen lykkes med sin plan, skal både lejeloven og reglerne omkring ventelister til boligforeninger, laves om, påpeger Søren Evers.

Uretfærdigt at havne på listen

Boligafdelingen Charlotteager er også kommet på forebyggelseslisten, og det forarger formanden for beboerbestyrelses Birgit Larsen.

"Det er uretfærdigt," konstaterer hun og mener, at det gør beboerne utrygge, selvom det er trygt sted at bo.

Grundlæggende bryder hun sig ikke om opdelingen af folk efter etnicitet, uddannelse og beskæftigelse.

"Før skulle mange beboere flytte, fordi man rev en masse familieboliger ned. Nu er der så nogle kriterier, der gør at man ikke må flytte ind, men der er stadig den mulighed, at man kan godkende nedrivning af almene familieboliger og genhusning, så ingen kan igen føle sig sikre, hvor de bor," mener Birgit Larsen.

"Er der da ikke nogen politikere, der kan stoppe disse lister for både ghettoer og omdannelsesområder, og lad os få en god tone og fred og ro. De fleste boligområder er jo pæne og ordentlige. Vi trænger til, at vi ikke altid skal ses ned på," fastslår hun.

Læs senere artikler

”Man kan godt skrive, at man vil have folk til at flytte, men hvordan skal det ske i virkeligheden?”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

EjendomDanmark: Godt boligudspil skæmmet af angreb mod ejendomsretten

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Se kortet med de 58 'forebyggelsesområder'

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

BL om nyt udspil: Gode intentioner, men vanskeligt at indfri

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Overblik: Det vil regeringen med nyt udspil

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 1996 )

0

Læseliste