20. MAJ. 2021 KL. 10:00

Boligorganisationer og kommunalt tilsyn samarbejder om god ledelse i Aarhus

Allan Werge Al2bolig

”Vi vil aldrig oplevet noget sådan igen – det skal vi sikre aldrig mere sker," fortæller Allan Werge. Foto: Al2bolig

Boligorganisationerne i 5. kreds (Aarhus Kommune) arbejder sammen med det kommunale tilsyn på et kodeks for god ledelse.

”Vi vil aldrig oplevet noget sådan igen – det skal vi sikre aldrig mere sker”, sådan indleder formanden for BL’s 5. kreds, Allan Werge, sit interview med Fagbladet Boligen. Han henviser til sagen om Østjysk Bolig, hvor der, som tidligere omtalt i flere artikler i Fagbladet, er svindlet for måske 15 millioner kroner. Sagen er blevet kortlagt i en større advokatundersøgelse, der nu er overgivet til politiet. Det endelige skyldsspørgsmål vil blive afgjort ved domstolene.

Anbefalinger på vej
Sagen har givet anledning til stor bekymring både hos boligorganisationerne og Aarhus kommune. Derfor satte det kommunale tilsyn i Aarhus og boligorganisationerne i 5. kreds sig hurtigt omkring et bord på rådhuset for at tale om, hvordan der kan etableres en endnu tættere samarbejde og anbefalinger til god ledelse, som kan være med til at forebygge, at noget lignende sker igen.

”Vi løfter første sløret for anbefalingerne sidst på måneden sammen med Aarhus kommune”, fortæller Allan Werge, og fortsætter: ”Vi har sat fokus på det gode bestyrelsesarbejde i boligorganisationen – hvad er god praksis – og hvordan kan boligorganisation og kommune spille hinanden bedre”.

"Jeg er da helt åben overfor, at bestyrelserne fx hvert andet år i forbindelse med nyvalg skal tage stilling til, om der er behov for eksterne i bestyrelserne. Det må jo bero på en konkret vurdering af de ressourcer, der i forvejen er i en bestyrelse.”

Allan Werge, formand for BL's 5. kreds

Eksterne i organisationsbestyrelserne
For nogle dage siden var Rådmanden for Teknik og Miljø, Benyamin Simcek, i Jyllands Posten, hvor han glædede sig over samarbejdet med boligorganisationerne og også udtrykte et ønske til politikerne på Christiansborg om, at der stilles obligatoriske krav om eksterne ”professionelle” repræsentanter i de almene boligorganisationers bestyrelser.

Som reaktion på dette ønske konstaterer Allan Werge, at ”Vi kan jo allerede i dag have eksterne i organisationsbestyrelserne, men beboerne skal selvfølgelig altid være i flertal. Nogle boligorganisationer bruger det, og jeg er da helt åben overfor, at bestyrelserne fx hvert andet år i forbindelse med nyvalg skal tage stilling til, om der er behov for eksterne i bestyrelserne. Det må jo bero på en konkret vurdering af de ressourcer, der i forvejen er i en bestyrelse.”

Allan Werge sidder også i BL’s bestyrelsesudvalg om God Almen Ledelse, og han ser frem til, at de fælles anbefalinger fra det kommunale tilsyn og boligorganisationerne i Aarhus kommune kan indgå i dette arbejde.

Læs senere artikler

Lejerne i Østjysk Bolig skal ikke betale for svindlen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Leder: Østjysk Bolig - katastrofen skal bruges rigtigt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Rasmus Breum Mariegaard
Rasmus Breum Mariegaard

er kommunikationschef og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Bornholm: Debat om BL’s Dome

er kommunikationschef og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Bornholm: Debat om BL’s Dome

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste