08. DEC. 2021 KL. 13:19

Fuld opbakning til nyt målsætningsprogram

DSC2828

BLs repræsentantskab, den øverste myndighed, mødtes tirsdag til en spændende dag med fokus på både året der gik og fremtiden. Foto: Per Arnesen

Det nye 2-årige målsætningsprogram blev enstemmigt vedtaget på tirsdagens repræsentantskabsmøde i Bl, der også bød på debat efter et vigtigt boligpolitisk år.

BLs repræsentantskab, den øverste myndighed, mødtes tirsdag til en spændende dag, hvor blikket både var rettet mod året der gik og fremtiden.

Fokus i formandens beretning var et år, der blandt andet bød på den nye boligaftale, der sikrer nye boliger for 10 milliarder kroner fra Nybyggerifonden de kommende år. Både med boliger for de mest udsatte og almene familieboliger i byerne.

Nybyggerifonden har hverken finansieret de almene renoveringer eller boligsocialt arbejde men har som oprindeligt formål skulle aflaste statens økonomi.

”Så den nye aftale rummer ud over det de mange nye almene boliger også det gode, at pengene i fonden nu faktisk bliver anvendt i den almene sektor,” sagde Palle Adamsen, formand for BL.  

Formanden glædede sig også over, at det forslag om de såkaldte basalboliger, som BL selv kom med i 2019, nu er ført ud i livet med boligaftalen. Her kommer nemlig 2.000 gode boliger med særligt lav husleje til de mest udsatte, for eksempel tidligere hjemløse.

”Missionen lykkedes. Som almene sektor skal vi også kunne løse den udfordring, som velfærdssamfundet har med at skaffe hjem til de mest udsatte,” sagde Palle Adamsen.

Også den helt nye finanslovsaftale og udskydelsen af renoveringer for 2 milliarder var kommet med i formandens beretning og blev en del af debatten sammen med problemerne med at holde nybyggeri under maksimumbeløbene.

Meget naturligt blev der spurgt til, om udskydelsen af renoveringerne vil betyde, at igangværende sager skal stoppes. Her kunne formanden berolige med, at udskydelsen vedrører de kommende renoveringstilsagn i 2022.

Artiklen fortsætter under billederne:

4

Sidste år blev det vedtaget at gøre repræsentantskabsmødet i december til en fast begivnehd. Så som Palle Adamsen sagde, var dette hans første tale på det første jule-repræsentantskabsmøde, men ogå hans sidste, eftersom han har valgt at gå af til sommer.

Sidste år blev det vedtaget at gøre repræsentantskabsmødet i december til et fast ordinært møde.

Så som Palle Adamsen sagde, var dette hans første tale på det første ordinære jule-repræsentantskabsmøde, men også hans sidste, eftersom han har valgt at gå af til sommer.

Sidste år blev det således vedtaget at gøre repræsentantskabsmødet i december til et af to årlige ordinære repræsentantskabsmøder i BL.

En anden ændring var, at der i stedet for 4-årige målsætningsprogrammer nu gås over til 2-årige målsætningsprogrammer, som hvert andet år skal behandles på repræsentantskabsmødet i december.

I år var således premieren på det nye målsætningsprogram, der også har skiftet navn til ”Almene Mål”, og det blev med to ændringsforslag enstemmigt vedtaget. 

Programmet har skiftet karakter i forhold til tidligere. I Almene Mål præsenteres målsætninger, nemlig Byer i balance og En grønnere almen sektor, og under hvert af disse hovedspor er fem indsatsområder.

Efter formiddagens ordinære repræsentantskabsmøde arbejdede medlemmerne af repræsentantskabet om eftermiddagen med at drøfte, hvordan de Almene Mål kan realiseres hjemme i egen kreds og boligorganisation.

Hvordan man kommer fra målsætninger til konkrete handlinger. Og ikke mindst hvordan Almene Mål kan komme ud og leve i alle hjørner af organisationen BL. 

Ambitionen er, at Almene Mål skal være et levende målsætningsprogram, der skal sætte retning for BL’s aktiviteter de kommende to år.

Målsætningerne vil være på dagsordenen på konferencer og temamøder, og på bl.dk vil man sammen med det færdige

Målsætningsprogram kunne finde cases og gode historier om, hvordan der arbejdes med Almene Mål i kredse og boligorganisationer i hele landet. Almene Mål lanceres officielt ultimo januar.

DSC1887

1 / 17

3

2 / 17

DSC2705

3 / 17

7

4 / 17

9

5 / 17

DSC2785

6 / 17

DSC2745

7 / 17

DSC2769 (1)

8 / 17

DSC2791

9 / 17

8

10 / 17

DSC2673

11 / 17

DSC2665

12 / 17

DSC2790

13 / 17

DSC2785

14 / 17

DSC2786

15 / 17

DSC2823

16 / 17

DSC1890

17 / 17

Læs senere artikler

Priser på himmelflugt risikerer at sætte alment nybyggeri i stå

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Se billederne: Bystrategisk Udsyn satte fokus på den grønne by

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny finanslov skal dæmpe presset på både private og almene byggerier

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste