06. DEC. 2021 KL. 16:29

Se billederne: Bystrategisk Udsyn satte fokus på den grønne by

7

Sorcha Edwards hev deltagerne op i det europæiske perspektiv på boliger og grøn omstilling. Hun er generalsekretær for Housing Europe.

Bystrategisk Udsyn er en serie af konferencer, hvor centrale aktører udveksler løsninger og visioner for byernes fremtid.

Torsdag 2. december galt det den grønne by. Konferencen blev afviklet hos i BLOX i København og trods nedfaldne køreledninger, sne og corona-hensyn blev konferencen fyldt op. Både fysisk og virtuelt.

Først fik deltagerne indledningsvis en international indflyvning til det europæiske arbejde med den grønne omstilling, hvordan denne omstilling spiller en aktiv rolle i byudvikling på tværs af byer i Europa, af                   

Bagefter blev blikket rettede mod de almene boligers rolle i den grønne omstilling i en interaktiv debat, hvor oplægsholderne hver kom med sit bud og perspektiv på løsningerne i den grønne byudvikling, og hvad de almene boliger kan biddrage med.

"Landsbyggefonden spiller en helt central rolle, når det gælder den klimavenlige omstilling. Byerne er en nøglefaktor. Vi skal gå forrest, når det kommer til at skabe løsninger. Og landets almene boliger går forrest. Det drejer sig om bæredygtighed på to bundlinjer. Den klimamæssige, men også den sociale," sagde Christian Høgsbro, formand for Landsbyggefonden og direktør i boligforeningen AAB.

Man man genopleve konferencen, se præsentationerne om fremtidens grønne byer og finde indhold fra de tidligere konferencer på bystrategiskudsyn.dk

1

1 / 10Leif Tøiberg, ny daglig leder og driftsdirektør i Landsbyggefonden pr. 1. december, i samtale med nogle af de mange deltagere på konferencen. Foto: Lars Just

12

2 / 10"For mig at se er tæt, højt og fælles nøglen til bæredygtig byudvikling. De almene boliger er et must, hvis vi skal plads til dem med lavere indkomster, men det er også en bæredygtighedsstrategi. Man kan bygge så meget tættere med etageboligen,” sagde Simon Kjær Hansen, global direktør i den verdensomspændende sammenslutning af byer C40 Cities og forfatter til bogen 'Et forsvar for storbyen'.

14

3 / 10”Det er økonomiske mekanismer, der gør at man ikke gider flytte ud af sit parcelhus. Det gode ved det almene er, at man kan skifte bolig. Vi skal også tænke over, hvad en bolig er. Det er ikke smart at bo i den samme bolig hele livet. Det er faktisk en ret dårlig idé,” sagde Kirsten Gram-Hansen, professor hos BUILD.

13

4 / 10

2

5 / 10Landsbyggefondens formand, Christian Høgsbro, indledte konferencen. Foto: Lars Just

17

6 / 10

9

7 / 10

21

8 / 10

16

9 / 10

6

10 / 10

"For mig at se er tæt, højt og fælles nøglen til bæredygtig byudvikling. De almene boliger er et must, hvis vi skal plads til dem med lavere indkomster, men det er også en bæredygtighedsstrategi. Man kan bygge så meget tættere og få plads til flere med etageboligen."

Simon Kjær Hansen

Forfatter til bogen 'Et forsvar for storbyen'.

Læs senere artikler

Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste