18. NOV. 2020 KL. 10:33

Langt færre børn end forventet i tvungen pasning

Istock 1199952345

Foto: iStock

Det går betydeligt bedre med sprog og fremmøde i vuggestue og skole, end politikerne forventede, da de vedtog den såkaldte ghetto-plan.

700 børn skulle tvinges i vuggestue. Men i oktober var det kun 31 børn fra de 15 kommuner på ghettolisten, der var i det såkaldte obligatoriske læringstilbud.

1.800 børn skulle samles op efter sprogprøver i skolen. Men efter de første prøver sidste efterår var det kun omkring 150 børn, der ikke havde et godt nok sprogligt niveau.

Det skriver Fagbladet Børn&Unge, der udgives af fagforeningen for pædagoger.

Børn&Unge har fået aktindsigt i de 15 kommuner på den såkaldte ghettoliste.

Tallene på børneområdet afslører, at det ikke alene er politikernes antagelser om de obligatoriske læringstilbud og sprogprøver i skolen, som har vist sig at være højt sat.

En tredje forudsætning lød, at over 4.000 familier skulle miste børnechecken som straf for børnenes høje fravær i skolen. Det er ifølge kommunernes oplysninger kun sket omkring 270 gange.

Læs også: Bygger på fejlskøn: Ghetto-pakke skyder langt over målet

Læs senere artikler

500 børn fra ”ghettoen” skulle tvinges i vuggestue – kun 8 er startet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Små børn i udsatte boligområder har meget svær start på livet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Godt et år efter, at ghettopakken trådte i kraft i juli 2019, har den langt fra fået den effekt, som politikerne begrundede de nye regler på børneområdet med, skriver Børn&Unge.

Oplysningerne får ikke børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til at overveje at rulle kravene til kommunerne på ghettolisten tilbage.

»At vi starter med 700 børn og ender på 31 i obligatorisk læringstilbud, tyder på, at vi har landet det meget godt, nemlig at langt de fleste af egen drift - godt nok på lidt opfordring - skriver deres børn ind. Og så er der enkelte, hvor man skal sige, at det skal I, fordi det står i loven,« siger hun til Børn&Unge.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste