09. APR. 2024 KL. 10:00

Kredsformand: Vi skal se på flyttemønstre

Top Billede

Axel Larsen har været formand siden 2010 for 11. kreds og genopstiller på kredsvalgsmødet i Næstved den 22. april 2024.

I 11. kreds ser formanden, Axel Larsen, frem til en ny valgperiode med fokus på fremtidens boliger. Mens den eksisterende boligmasse fortsat skal renoveres, så skal der i højere grad tænkes i omdannelser og flyttemobilitet.

”I vores kreds mangler der ældreboliger. De mennesker, som har levet et helt liv i et parcelhus eller ude på landet, og som nu gerne vil have noget mindre at bo i, vil gerne bo i en almen lejebolig. Da de er potentielle kunder hos os, skal vi kunne imødekomme det med muligheden for at omdanne nogle af de kvadratmeter, vi allerede har,” fortæller Axel Larsen, der formand i BL's 11. kreds.

Han peger på, at flyttemønstre og flyttemobilitet kommer til at fylde på dagsorden i den kommende valgperiode i 11. kreds.

Fleksibilitet og bevægelighed på boligmarkedet
”Det er vigtigt, at vi tænker ind, at der bor nogle mennesker på meget plads med et ønske om mindre. Hvis man kan frigive de store private parcelhuse til børnefamilierne eller til dem, som står med behovet om mere plads, så er det vigtigt og giver rigtig god mening, at vi med de almene boliger kan hjælpe. I den almene sektor kan vi tilbyde en lav husleje, ofte centrale placeringer samt en vicevært, der hjælper og holder haven,” fastsætter Axel Larsen.

Ifølge Danmarks Statistik er andelen af personer over 65 år steget fra 15,6 procent til 19,9 procent inden for det sidste årti. I 2040 er forventningen, at 65-årige og derover udgør en fjerdedel af befolkningen. Det vil afstedkomme et stigende behov for boliger til den målgruppe.

”Søgningen fra især de ældre er noget, vi alle mærker rundt i landet, og der er en bred interesse fra boligorganisationerne til at tænke det ind,” fortæller Axel Larsen.

Artiklen fortsætter under citatet.

BL’S DEMOKRATISKE STRUKTUR

Hvert andet år vælger BL’s 11 kredse en formand og en næstformand samt et antal kredsrepræsentanter.

Formand og næstformand i kredsen indgår i BL's bestyrelse, og kredsrepræsentanterne indgår i BL's øverste myndighed, repræsentantskabet.

Alle valgte beboere og ansatte kan indstilles som kandidat af deres boligorganisation.

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk.

"Når vi ikke kan få lov at bygge noget nyt, så må vi gøre noget andet."

Axel Larsen

Kredsformand

 

 

 

 

 

Omdannelser, blandede byer og de gode boligområder
I den kommende valgperiode vil kredsen intensivere sit fokus på forbedring af de almene boligområder ved at udforske innovative løsninger, såsom omdannelser og integrering af den blandede by. Med begrænsninger fra kommunerne om at opføre nye bygninger, rettes opmærksomheden mod at omdanne eksisterende bygninger.

”Når vi ikke kan få lov at bygge noget nyt, så må vi gøre noget andet. Dette kunne blandt andet være transformationer af ungdomsboliger til andre boligtyper, der bedre afspejler samfundets behov, og at tænke alle hverdagens fornødenheder ind i den blandede by, såsom at inkludere børnehaver i boligområderne,” fortæller Axel Larsen.

Axel Larsen understreger nødvendigheden af at tænke nyt i forhold til renovering og byggeri, hvor bæredygtighed og miljøhensyn er faktorer, der allerede tænkes ind.

"Vi kan ikke blot fortsætte med at bygge som før. Når vi renoverer, skal vi innovere og inkludere bæredygtighed som en kerneværdi. I dag renoverer vi ikke uden at have tænkt klimaet ind," siger han.

Overkommelig husleje
Bevaring af en overkommelig husleje står centralt i kredsens bestræbelser, hvilket kræver en ny tilgang til at tackle de stigende grundpriser og byggeomkostninger.

"Vi skal holde huslejen nede, så alle kan være med – det er en del af os. Det kræver en opmærksomhed og indsats på tværs af kredsene at overvinde de økonomiske udfordringer, som følger med byggeri og renovering af almene boliger," tilføjer Axel Larsen, idet han betoner vigtigheden af at arbejde samlet for at opretholde boligernes tilgængelighed og at tænke nærhed i sundhed ind i boligområderne.

”Så der er i grunden meget at tage sig af, når vi snakker fremtiden,” afslutter Axel Larsen.

Hvis du vil arbejde videre med fremtidens boliger og have indflydelse på, hvad 11. kreds skal arbejde med de næste to år, så kan du som almen beboer eller ansat henvende dig til din boligorganisation for at deltage i kredsvalget. 

Kredsvalget afholdes den 22. april 2024 på Hotel Kirstine, Næstved.

Se mere her: Kredsvalg -11. kreds (bl.dk)

FAKTA OM 11. KREDS

  • Består af 12 kommuner:

Odsherred, Holbæk, Faxe, Kalundborg, Ringsted, Slagelse, Stevns, Sorø, Lolland, Næstved, Guldborgsund, Vordingborg.

  • 48 boligorganisationer
  • 51.397 almene boliger
  • 77.281 beboere

Flere artikler om kredsvalg 2024

”I kredsarbejdet kommer man helt ind i maskinrummet”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

”Den næste valgperiode bliver vild”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kredsvalg: "Beboerne har skiftet holdning til den grønne omstilling"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Ann Sofie Augustesen BL
Ann Sofie Hørlyck Augustesen

Ann Sofie Hørlyck Augustesen er ansat som kommunikationskonsulent i BL. Ann Sofie skriver om drift, byggeri og arkitektur på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Kvinden der revolutionerede det almene køkken

Ann Sofie Hørlyck Augustesen er ansat som kommunikationskonsulent i BL. Ann Sofie skriver om drift, byggeri og arkitektur på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Kvinden der revolutionerede det almene køkken

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste