22. MAR. 2024 KL. 10:06

Kredsvalg: "Beboerne har skiftet holdning til den grønne omstilling"

Insekthotel Stock Kredsvalg

BL's demokratiske struktur hviler på 11 kredse, som hvert andet år vælger en formand og en næstformand samt et antal kredsrepræsentanter. I 6. kreds har biodiversitet været et stort tema de seneste år.

I kreds 6 er det lykkedes at få bredt den grønne omstilling ud i hvert boligområde, så alle løber i den bæredygtige retning. Hovedfokus har været at få det til at hænge sammen økonomisk, så beboerne har en positiv holdning til omstillingen.

Engang var der mange tomme græsplæner i store dele af Nordvestjyllands almene boligområder.

Men takket være det lokale kredsarbejde summer mange af områderne i dag af insekter og liv. De seneste år har de nemlig arbejdet på at skifte beboernes og organisationsbestyrelsernes holdning til biodiversitetskrisen og den grønne omstilling.

Det fortæller kredsformand i 6. kreds, Karsten Richardt Håkonsen fra Ringkøbing-Skjern Boligforening.

”Nu ved alle beboerne efterhånden, at den grønne omstilling ikke kun handler om at lade græsset vokse og tidslerne tage over. De er med på, at de billige løsninger ikke altid duer, og at det kræver en større indsats at skifte til bæredygtig drift,” siger han.

”I dag arbejder alle afdelinger uden pesticider, også selvom det kræver mere vedligeholdelse og flere penge end sprøjtemidler. Det har krævet et lille holdningsskift at få alle med på den idé.”

Han fortæller, at der i starten var mange kritiske henvendelser fra beboere og ejendomsfunktionærer, men at de i dag takket være møderne og samarbejdet om den grønne omstilling får meget få henvendelser.

Lokal erfaringsudveksling giver resultater

Et stort fokus for 6. kreds har været at gøre den grønne omstilling konkret for beboere, organisationsbestyrelser og ledende medarbejdere.

Det er de i høj grad lykkedes med, blandt andet ved at afholde roadshows med oplæg og videndeling. Her kunne både små og store afdelinger dele erfaringer om grønne løsninger med hinanden.

”Boligafdelingerne vil gerne væk fra den tomme snak og i gang med konkrete tiltag. Derfor arbejder vi meget med vidensdeling i hele kredsen. De seneste år er der kommet en tro på, at vi virkelig kan rykke ved gamle vaner, hvis vi samarbejder i hele kredsen,” siger Karsten Richardt Håkonsen.

”Kreds 6 er geografisk en rigtig stor region, så initiativet med at holde roadshows flere steder giver mulighed for at arbejde endnu tættere sammen med andre boligorganisationer. Erfaringer viser, at det giver rigtig god mening, at så mange engagerer sig i kredsarbejdet,” siger kredsformanden.

Kredsvalget afholdes den 4. april, 2024 på Golf Salonen, Viborg. Se mere her: Kredsvalg - 6. kreds (bl.dk)

BL’S DEMOKRATISKE STRUKTUR

Hvert andet år vælger BL’s 11 kredse en formand og en næstformand samt et antal kredsrepræsentanter.

Formand og næstformand i kredsen indgår i BL's bestyrelse, og kredsrepræsentanterne indgår i BL's øverste myndighed, repræsentantskabet.

Alle valgte beboere og ansatte kan indstilles som kandidat af deres boligorganisation.

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk.

Læs senere artikler

”I kredsarbejdet kommer man helt ind i maskinrummet”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Andreas Holm Hansen BL
Andreas Holm Hansen

Andreas er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Andreas er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste