20. MAR. 2024 KL. 09:06

”Den næste valgperiode bliver vild”

Karin Sinkbæk Sørensen

Karin Sinkbæk Sørensen er klar til ny valgperiode som kredsrepræsentant. Foto: KAB

I 9. kreds er der store ambitioner, når næste valgperiode går i gang. Der skal arbejdes med den blandede by, den vilde natur og den nære sundhed.

”Den blandede by er en vision, hvor den almene sektor spiller en hel central rolle. Det er os, der kan lave betalige boliger, så der er plads til alle i byen, og så ejerformerne bliver blandet. Derfor arrangerede 9. kreds sammen med 2. kreds en konference i marts med fokus på at blive klogere på udfordringer, muligheder og konkrete værktøjer til at skabe den blandede by. Vi har nu et godt grundlag at arbejde videre på,” fortæller Karin Sinkbæk Sørensen.

Hun peger på, at det ikke kun er ejerformer, der skal blandes, hvis man ønsker en blandet by. Også sundhed, byrum og natur skal tænkes med.

Sundhed i nærområdet
Kredsen vil derfor i den næste valgperiode sætte endnu mere fokus på sundheden i de almene boligområder. Et arbejde, som kræver samarbejde med kommunerne. Kredsen har derfor holdt inspirationsmøder, hvor borgmestre har deltaget, og der er blevet udvekslet erfaringer og talt om muligheder.

”Vi ved, at beboere i almene boligområder ofte er mere syge. Derfor er det oplagt med sundhedstilbud i boligområderne," fortæller Karin Sinkbæk Sørensen, der dog ikke genopstiller som næstformand, men i stedet stiller op som kredsrepræsentant.

Artiklen fortsætter under citatet

BL’S DEMOKRATISKE STRUKTUR

Hvert andet år vælger BL’s 11 kredse en formand og en næstformand samt et antal kredsrepræsentanter.

Formand og næstformand i kredsen indgår i BL's bestyrelse, og kredsrepræsentanterne indgår i BL's øverste myndighed, repræsentantskabet.

Alle valgte beboere og ansatte kan indstilles som kandidat af deres boligorganisation.

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk.

”Vi ved, at beboere i almene boligområder ofte er mere syge. Det vil vi gerne have fokus på.”

Afgående næstformand, Karin Sinkbæk Sørensen


Biodiversitet og bynatur
Det er ikke kun sundhed, der skal ind i boligområderne. Bynaturen bliver også inviteret med ind. Ifølge FN’s "Verdensmål 15" skal Danmark handle øjeblikkeligt for at stoppe tabet af biodiversitet og reducere forringelsen af naturlige levesteder. Den almene boligsektor råder over store udendørsarealer og har gode muligheder for at invitere bynaturen ind i de almene boligområder.

”Mange dyr og planter forsvinder og uddør, og her gør kredsens arbejde en forskel. Vi kan arbejde for, at gamle døde træer bliver liggende og omdannes til perfekte insekthoteller, at de veltrimmede græsplæner bliver til vilde blomsterenge med hjemmehørende planter. Vi ved, at her ligger et vigtigt arbejde,” fortæller Karin Sinkbæk Sørensen.

”Vi har holdt møder om biodiversitet, hvor vi har haft besøg af oplægsholdere, der har delt deres viden og givet os nogle håndgribelige værktøjer med hjem. Mange fra kredsen er begyndt at arbejde med biodiversitet i deres boligområde. Det arbejde kommer vi til at fortsætte med at udbrede i næste valgperiode,” fortæller Karin Sinkbæk Sørensen.

I den kommende valgperiode vil kredsen satse på endnu flere oplæg, hvor kredsrepræsentanterne kan gå direkte tilbage og arbejde videre i deres boligområder.

Hvis du vil have indflydelse på, hvad 9. kreds skal arbejde med de næste to år, kan du som almen beboer eller ansat henvende dig til din egen boligorganisation i forhold til deltagelse i kredsvalgmødet. 

Det hele foregår den 4. april kl. 19 på CPH Conference (DGI Byen), Tietgensgade 65, 1704 København V.

9. kreds dækker disse kommuner

Ballerup, Brøndby, Dragør, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Albertslund, Hvidovre, Høje-Tåstrup, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk.

Læs mere om emnet

”I kredsarbejdet kommer man helt ind i maskinrummet”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nu starter kredsvalgene: Derfor er det vigtigt at engagere sig

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste