12. MAR. 2024 KL. 11:45

Nu starter kredsvalgene: Derfor er det vigtigt at engagere sig

Allan Kredsvalg

Beboerdemokratiet er rygraden i de almene boliger - og rygraden i BL, lyder det fra Allan Werge, formand i BL. Foto: Andreas Holm Hansen

BL’s nordligste kreds, kreds 4, sparker kredsvalgssæsonen i gang onsdag den 20. marts. Hvis man vil have indflydelse på det politiske arbejde, er det nu, man skal spidse ører og ikke mindst møde op.

Det demokratiske bagland i BL – Danmarks Almene Boliger er i høj grad udgjort af de 11. kredse, landet er delt op i. Der kan du stille op til valg, hvis du er beboerdemokrat eller ansat i den almene sektor.

I kredsene arbejder man direkte med at få indflydelse på de boligpolitiske forhold lokalt og nationalt. Som kredsrepræsentant fremmer du vilkårene for de almene boliger gennem det lokale samarbejde og interesse-varetagelse.

”Beboerdemokratiet er rygraden i de almene boliger og rygraden i BL. En af styrkerne ved beboerdemokratiet er, at når man bygger almene boliger, så får man faktisk også en grundorganisering med en bestyrelse, der er engageret i det lokale, som kan trække på en organisationsbestyrelse, som så igen kan trække på BL,” fortæller Allan Werge, formand i BL, og fortsætter:

”Den organisering betyder, at vi er repræsenteret i nærmest hver eneste by og lokalområde via vores demokratiske bagland. Vi kan gå fra Christiansborg og helt ud til den mindste kommune og yde indflydelse. Det er sindssygt vigtigt.”

Fokus på nært kommune-samarbejde

Beboervalgte og ansatte kan blive indstillet af boligorganisationerne til valg i de 11 kredse.

Som kredsrepræsentant bliver du ikke bare en del af en organisation med dybe rødder, du kan også være med til at udvikle og udfordre den måde, BL arbejder på.

I 4. kreds er der fokus på det nære samarbejde med kommunerne, som der er hele 8 af i kredsen. Der er også spændende udfordringer i form af tomgang i enkelte boligafdelinger, muligheder for smarte grønne løsninger og meget mere.

Hvis du vil have indflydelse på, hvad 4. kreds skal arbejde med de næste to år, så kan du som almen beboer i kredsen henvende dig til din egen boligorganisation i forhold til  deltagelse i kredsvalgmødet.

Det foregår den 20. marts kl. 19.00 på Hotel Hvide Hus i Aalborg.

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk

Om skribenten

Lars Græsborg Mathiasen BL
Lars Græsborg Mathiasen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

"Vi skal kæmpe for mange flere almene boliger i hovedstaden"

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

"Vi skal kæmpe for mange flere almene boliger i hovedstaden"

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste