25. APR. 2024 KL. 10:00

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Erling Vælges 02

Erling Nielsen blev genvalgt som formand for BL's 3. kreds i forbindelse med kredsvalget, hvor der blev drøftet mange emner, herunder tomme boliger. Foto: Lars Græsborg Mathiesen

Kredsformanden: ”Styringsdialogen og aftalerne om udlejning og anvisning kan blive et effektivt redskab i kampen mod lejetomgang.”

I 3. kreds tager de lejetomgang alvorligt. Derfor var det et emne, som også fyldte, da der blev afviklet kredsvalg i BL's 3. kreds, som dækker Fyn og Langeland.

”Vi kan af landsstatistikkerne se, at tomme boliger begynder at blive et problem mange steder. Og vi kan se, at problemet er voksende,” siger Erling Nielsen fra Fyns Almennyttige Boligselskab, der i forbindelse med kredsvalget blev genvalgt som formand for kredsen.

”Det er heldigvis ikke endnu vokset sig meget stort i vores kreds. Ifølge statistikkerne fra Landsbyggefonden er det kun boligorganisationerne med boliger i Faaborg Midtfyn og Langeland Kommune, som oplever, at mere end to procent af boligerne står tomme i mere end en måned. Men vi kan alle steder mærke, at udlejningen går sværere. Vi kan se, at tomgangstallene accelererer hurtigt på landsplan. Og det er klogt at udvise rettidigt omhu,” fortsætter han.

Find samarbejdspartnere

Den genvalgte kredsformand har et klart og bestemt råd til kredsens medlemmer:

”Tomme boliger er ikke kun til skade for boligorganisationen. Det er til skade for hele lokalsamfundet. Derfor er der brede interesser i at få løst problemet. Helt oplagt er kommunerne. Sørg derfor for, at emnet er på dagsordenen, næste gang I mødes med kommunen i forbindelse med styringsdialogen,” opfordrer han.

Udlejnings- og anvisningsaftaler

Erling Nielsen peger også på, at tomgang er et emne, som er klogt at forpligte hinanden på i forbindelse med indgåelse af udlejnings- og anvisnings-aftaler mellem kommuner og boligorganisationer. Indtil nu er det i kredsen Odense og Faaborg Midtfyn kommuner, der har indgået sådanne aftaler, mens Svendborg er tæt på.

”Der kan komme utroligt meget godt ud af udlejnings- og anvisningsaftaler. Det ser vi eksempelvis i Odense, hvor aftalerne har været et vigtigt aktiv i det målrettede arbejde med at nedbringe hjemløsheden," siger kredsformanden.

”På samme måde kan man sammen evaluere om, boligorganisationernes udbud er det, der efterspørges. Er det ikke det, er det her, man kan arbejde med eventuelt at beslutte ommærkning og andre løsninger,” fortsætter han.

 

Om tomgang

På landsplan var der i januar i år i alt 4.146 ledige boliger i den almene boligsektor. Det viser en temastatistik fra Landsbyggefonden.

Det svarer til en stigning på 779 ledige boliger i forhold til januar 2023. I januar 2024 udgør antallet af ledige boliger 0,70 procent af samtlige boliger i den almene boligsektor.

Læs senere artikler

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

”I kredsarbejdet kommer man helt ind i maskinrummet”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kredsvalg: "Beboerne har skiftet holdning til den grønne omstilling"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste