11. APR. 2024 KL. 10:00

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Youtubeartikel Fotos (2)

Anders Lisvad er direktør i B45 og formand i BL's 10. kreds

I 10. kreds er byer i balance i fokus. Her arbejder de på at udvikle nye boformer for at forhindre afvikling af mindre byer.

I 10. kreds arbejder de på at få lavet en slagplan med kredsens kommuner, så de undgår, at for mange af de jyske udkantsbyer ikke bliver så trætte og nedslidte, at de ikke kan lokke nye beboere til.

Det er en del af den større dagsorden ”Byer i balance”, som Anders Lisvad, direktør i B45 og formand i BL’s 10. kreds, sammen med de andre kredsrepræsentanter har drøftet på kredsmøderne det sidste års tid – og som ikke stopper her.

”Det er en udfordring, vi skal være på forkant med. Men det er samtidig en øvelse, hvor vi skal tænke mange forhold ind, så vi er sikre på, at vi bygger de rigtige boliger til de personer, der vil bo her. Derfor er det vigtigt, at vi i dialog med vores respektive kommuner sætter os ned og beslutter, om det giver mest mening at totalrenovere eksisterende boliger, eller om vi skal have mere fokus på løsninger, som tilgodeser den andel af de nuværende beboere, hvoraf en del ikke kan betale en højere husleje,” fortæller Anders Lisvad.

Det sidste års tid har kredsen arbejdet med spørgsmålene:

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk

BL’S DEMOKRATISKE STRUKTUR

Hvert andet år vælger BL’s 11 kredse en formand og en næstformand samt et antal kredsrepræsentanter.

Formand og næstformand i kredsen indgår i BL's bestyrelse, og kredsrepræsentanterne indgår i BL's øverste myndighed, repræsentantskabet.

Alle valgte beboere og ansatte kan indstilles som kandidat af deres boligorganisation.

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk.

 

OM 10. kreds

Alle boligorganisationerne, der er repræsenteret i BL’s 10. kreds ligger i Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Mariagerfjord og Samsø kommuner.

"Vi har bygget 23 nye skovboliger i Auning. Interessen for dem har været enorm, fra de blev slået op. Det viser jo, at nytænkning af udkantsbyerne skaber et helt nyt marked, som er med til at fremtidssikre dem."

Anders Lisvad, formand for BL's 10. kreds

Læs senere artikler

Kredsvalg: "Beboerne har skiftet holdning til den grønne omstilling"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nytænkning giver nye tilflytter

I Auning på Djursland har Anders Lisvad og boligselskabet B45 været med til at udvikle byen, så den i dag oplever en befolkningstilvækst.

De nye boliger skal være med til at skabe en sund rotation på boligmarkedet, hvor nogle flytter fra byens larm og ud i naturen og dermed frigiver boliger i byerne. Og andre, ofte ældre del af befolkningen, flytter fra de helt små bysamfund til de lidt større byer, hvor der er de fornødenheder, de har brug for, såsom indkøb, lægehus og offentlig transport.

”Vi har bygget 23 nye skovboliger i Auning. Interessen for dem har været enorm, fra de blev slået op. Det viser jo, at nytænkning af udkantsbyerne skaber et helt nyt marked, som er med til at fremtidssikre dem,” forklarer Anders Lisvad.

Udviklingen af Auning og interessen for de nye boliger ser han gerne, at de almene boligorganisationer kan byde ind med i andre dele af kredsen, så byerne ikke ender i afvikling. 

”Det, at man i kredsarbejdet kan være med til at præge sit eget område i en positiv retning, gør det utroligt spændende at være en del af,” afslutter formanden for 10. kreds.

Hvis du vil have indflydelse på, hvad 10. kreds skal arbejde med de næste to år, kan du som ansat eller almen beboer i kredsen henvende dig til din egen boligorganisation i forhold til deltagelse i kredsvalgmødet.

Det foregår den 24. april kl. 19 på Hotel Scandic Aarhus Vest, Rytoften 3, 8210 Aarhus V. Tilmeld dig her

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste