02. NOV. 2023 KL. 10:00

Julehjælp: 3.000 ansøgninger på et døgn

Julehjaelp 2

Hos Blå Kors Danmark uddeles julehjælpen til familier med hjemmeboende børn under 18 år, hvor forældrene eller forælderen er på overførselsindkomst. Foto: Canva

Det tegner til at blive endnu et år med rekordmange ansøgninger om julehjælp, og flere organisationer har nu åbnet op for ansøgninger. I Holbæk samarbejder boligsociale medarbejdere og en lokal privatskole om at donere juleposer til beboere i Grønneparken.

Frygten for ekstra varmeregninger og voldsomme prisstigninger på dagligvarer presser især de mange danskere, der allerede har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk. Julen gør det ikke nemmere.

Blå Kors Danmark, en social hjælpeorganisation, har i år modtaget rekordmange ansøgninger om julehjælp fra økonomisk trængte familier.

I faktaboksen har vi samlet en liste over, hvor man kan søge julehjælp. 

3.000 ansøgninger

Blå Kors åbnede muligheden for at søge om julehjælp den 24. oktober, og organisationen blev nærmest væltet bagover af ansøgere. Alene det første døgn modtog de hele 3.000 ansøgninger om julehjælp. I 2022 modtog Blå Kors mere end 12.086 ansøgninger fra familier, hvilket var næsten 40 procent flere ansøgere end året før, hvor 8.886 familier søgte om hjælp.

"Vi har modtaget næsten tre gange så mange ansøgninger det første døgn, og ansøgningerne fortsætter med at strømme ind. Vi var godt klar over, at der var stor interesse for julehjælp, men ikke i denne overvældende grad. Det vidner om, at der er et stort behov for hjælp," udtaler generalsekretær i Blå Kors Danmark, Morten Skov Mogensen, der håber på støtte til julehjælpen fra flere virksomheder, fonde og privatpersoner.

Liste over nogle af de steder, hvor man kan søge om julehjælp:

"For mange af vores beboere er jul og nytår noget, der bare skal overstås."

Mia Møller-Andersen, boligsocial projektleder

Antallet af ansøgninger til julehjælp er steget år for år, hvilket har ført til samarbejder om lokale indsatser blandt de boligsociale medarbejdere.

I det almene boligområde Grønneparken, der ligger i Holbæk, har man for eksempel i de senere år samarbejdet med privatskolen Engvang - Den Grønne Skole. Skolens elever og lærere indsamler madvarer fra lokale dagligvarebutikker og laver juleposer til en værdi af cirka 500 kroner hver.

Julen skal bare overstås

Det er sårbart at vise, at man er økonomisk trængt, og de boligsociale medarbejdere i Grønneparken mærker det tydeligt.

”Vi har mange beboere, der går stille med deres behov for hjælp. Derfor er vi også meget opmærksomme på de enlige og de udsatte børnefamilier. For mange af dem er jul og nytår noget, der bare skal overstås,” fortæller Mia Møller-Andersen, boligsocial projektleder i Grønneparken i Holbæk.

”Igen i år samarbejder vi med Engvang - Den Grønne Skole. I år vil skolen donere 30 juleposer til vores beboere. Det er flere end sidste år. Det er et utroligt vigtigt samarbejde, vi har,” fortsætter hun.

Lærere og elever deler juleposerne ud til beboerne i dagene op til jul. Juleposerne går til de mest trængte familier, som udpeges af de boligsociale medarbejdere.

Julen er tung for de enlige

I Grønneparken bor mange alene. De har måske ikke brug for julehjælp, men har derimod brug for selskab og omsorg, og her rækker de boligsociale medarbejdere ud til de beboere, som man har en idé om skal sidde alene i julen.

”Vi ved, at julen er særlig tung for de enlige. Det er tabu at indrømme, at man skal sidde alene i julen. Derfor forsøger vi også at opfordre de enlige til at finde sammen eller kontakte deres familier,” fortæller Mia Møller-Andersen.

Om Engvang - Den Grønne Skole

Engvang - Den Grønne Skole er en privatskole for elever fra 4. til 10. klassetrin, der har behov for et behandlingsorienteret tilbud og særligt tilrettelagt undervisning for at kunne drage fordel af deres skolegang.

Skolen er rettet mod elever, der har svært ved at deltage i almindelige skoletilbud og ofte har haft skoleforløb præget af fravær og skoleskift.

 

Læs senere artikler

Boligorganisation donerer juletræer til socialt udsatte

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste