12. JAN. 2022 KL. 13:09

Boligorganisation donerer juletræer til socialt udsatte

Maskotter Råt&Godt

Fra juletræ til søde maskotter, der kan spytte penge i kassen i værkstedet Råt&Godt. Foto: Råt&Godt

Et opslag på Facebook fik Alabu Bolig til at indsamle juletræer i sine afdelinger for at støtte det socialøkonomiske værksted Råt&Godt. Stifter Christian Helweg er overvældet over, hvor bred en opbakning initiativet får.

Normalt har ejendomsfunktionærerne i Alabu Boligs afdelinger i Aalborg et stort arbejde med at bortskaffe juletræer. I nogle afdelinger bliver de afleveret til haveaffald – i andre smidt i storskrald.

Sådan er det ikke i år. For direktør Klaus Ringgaard så et opslag på Facebook, hvor Råt&Godt efterspurgte aflagte juletræer, som de laver til små maskotter, der kan sælges for at støtte værkstedets arbejde med unge.

”Det er da et fantastisk initiativ. Både for at nedbringe ressourcespild og for at støtte de unge i Råt&Godts beskæftigelsesforløb. Vores medarbejdere var straks med på ideen, og vi fik fat i en vognmand, der indvilligede i at afhente træerne gratis for at støtte initiativet,” forklarer Klaus Ringgaard fra Alabu Bolig.

Råt&Godt genbruger juletræerne til at lave små træmaskotter – Hr. Råt og Fru Godt – der sælges fra værkstedet og igennem Magasin i Aalborg. For hvert indleverede juletræ får Råt&Godt 100 kroner i donation fra Magasin.  

Råt&Godt

Råt&Godt er et privatejet initiativ med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed. På værkstedet, der ligger i en gammel togremise fra 1901 i Aalborg, hjælpes de unge til at finde vej til arbejdsmarkedet gennem afklarings- og opkvalificeringsforløb.

Her har de mulighed for at afprøve forskellige former for håndværk og kreativt arbejde ved blandt andet at producere speciallavede møbler og interiør af genbrugsmaterialer.

Juletræer Alabu Bolig Råt&Godt

1 / 1Kasserede juletræer fra beboere i Alabu Bolig doneres til Råt&Godt. Foto: Alabu Bolig

Vi har allerede modtaget 6-700 juletræer, og vi forventer at modtage op imod 1000 – det er helt vildt.

Christian Helweg, stifter af Råt&Godt

Hos Alabu Bolig, som har lidt over 5.700 almene lejeboliger i Aalborg-området, er der arrangeret ni afleveringssteder, hvor beboerne kan donere deres juletræer til initiativet. Juletræerne afhentes af vognmandsfirmaet Marius Pedersen, der sørger for transport til værkstedet for at støtte initiativet.

”Råt&Godt er et rigtig godt projekt, og vi har faktisk lige ansat en godschaufførslærling, der kommer derfra. Derfor vil vi også gerne bakke op ved at stille en kranbil og en chauffør til rådighed, så vi kan hjælpe med til at holde hjulene i gang hos dem, hvor de unge skal have noget at arbejde med i deres afklaringsforløb,” fortæller Thomas Sørensen, der er regionschef hos Marius Pedersen i Aalborg.

Juletræerne bliver lige nu indsamlet og køres til Råt&Godt, hvor stifter Christian Helweg er overvældet over den store opbakning.

”Vi har allerede modtaget 6-700 juletræer, og vi forventer at modtage op imod 1000 – det er helt vildt. Derfor har vi nu besluttet, at vi for hvert eneste træ vil plante et nyt for at give noget tilbage. Det koster 12-20 kroner per træ. Dem videregiver vi fra Magasins donation til landsorganisationen Plant et Træ for at afslutte den cirkulære tankegang og passe på vores miljø,” fortæller stifter Christian Helweg fra Råt&Godt.

Ud over donationer fra juletræerne samarbejder Alabu Bolig med Råt&Godt om genanvendelse af materialer fra renoveringsprojekter samt praktikker og ordinære jobs for de unge.

 

Læs senere artikler

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste