08. MAR. 2023 KL. 08:14

Nordjysk boligforening genopliver succes fra coronatiden

Udklip

En række af projekterne under corona blev startet som en del af BL puljen Vær Med. Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening har fået penge til at genoplive et corona-projekt.

Begejstring er stor i Himmerland Boligforening.

Her har de nemlig fået Realdanias opbakning til et 12 måneder langt projekt, der skal bidrage til at mange tusinde flere, der kan og vil dyrke idræt, faktisk også kommer til det.

”Der er så at sige tale om en genoplivning af et succesfuldt projekt, hvor vi – mens corona-restriktionerne ramte os allerhårdest – rykkede en lang række idrætsklubbers aktiviteter tættere på beboerne i Aalborgs almene boligområder,” fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Sætter fokus på aktiviteter

Under coronatiden indgik boligorganisationen et samarbejde med den aalborgensiske idræts fællesorganisation SIFA. På ganske kort tid lykkedes det at involvere 19 idrætsforeninger og syv boligorganisationer, som i fællesskab tilrettelagde aktiviteter for almene beboere.

I løbet af de syv måneder, projektet varede, blev 8.644 personer aktiveret inden for alt fra sejlsport til fægtning og gymnastik. Projektet favnede alle aldersgrupper. Det lykkedes at skabe både mental og fysisk sundhed i en tid, hvor der var ekstra brug for det. Og de aktiverede foreninger meldte om øget tilgang af medlemmer efter projektets afslutning.

Vær Med

I 2021 etablerede BL puljen Vær Med. Formålet med puljen var at understøtte lokale indsatser mod ensomhed og mistrivsel i de almene boligområder under corona.

Real Dania støtter projekter opstået under corona

Realdania støtter via puljen ”De nye folkerum” projektet med 100.000 kr. Puljen er en del af indsatsen RESPOND – sammen om den nye hverdag, hvor en række initiativer og gode ideer, der er opstået under corona, får støtte fra den filantropiske forening. Egenfinansieringen fra Himmerland Boligforenings side er knap 140.000 kr. Dertil kommer cirka 155.000 kr. fra SIFA, der blandt andet bidrager med kontingentstøtte.

 

”I princippet er det alle beboere i et alment boligområde i Aalborg Kommune, der er i målgruppen. Dog har vi særligt fokus på dem, som normalt ikke har deres daglige gang i en sportsklub – og hvor det er det nære tilbud, der kan være udslagsgivende for, at de kommer der”

Ole Nielsen

Direktør - Himmerland Boligforening

Også i det nye projekt bliver der tale om et tæt samarbejde mellem Himmerland Boligforening, SIFA og øvrige almene boligforeninger, der kan se meningen med at gøre en ekstra indsats for beboerne.

”Idéen er denne gang, at beboere ikke skal tænke på måske mange kilometers transport til den sport, de gerne vil prøve. Samtidig vil vi give klubberne adgang til en bredere målgruppe, som de måske ikke umiddelbart har appel til. Og vi vil sikre, at beboerne bliver præsenteret for et bredt udsnit af idrætsgrene, som de formentlig ikke har erfaring med. At starte på et begynderhold er nu en gang lidt nemmere, fordi heller ingen af de andre har prøvet det før. Det har vi gode erfaringer med fra tidligere”, fortæller SIFAs idrætskonsulent Søren Larsen.

For alle i området

Aktiviteterne vil primært foregå i boligområder, hvor der er uudnyttede idrætsfaciliteter såsom fælleshuse, sale, haller og boldbaner til rådighed. Tanken er desuden at samarbejde med skoler og institutioner om at bruge faciliteter i boligområderne og at inkludere sportsklubbernes aktiviteter i undervisningen.

Endelig kan det være aktiviteter hos klubberne selv, men målet er, at langt størstedelen set fra beboernes synspunkt skal ske helt lokalt.

”I princippet er det alle beboere i et alment boligområde i Aalborg Kommune, der er i målgruppen. Dog har vi særligt fokus på dem, som normalt ikke har deres daglige gang i en sportsklub – og hvor det er det nære tilbud, der kan være udslagsgivende for, at de kommer der”, siger Ole Nielsen.

I 2021 etablerede BL puljen Vær Med

Formålet med puljen var at understøtte lokale indsatser mod ensomhed og mistrivsel i de almene boligområder under corona.

I alt 15 millioner kr. blev uddelt til 89 projekter i hele landet. Projekterne var rettet mod både børn og unge, voksne og ældre.

Almene boligorganisationer i hele landet kunne ansøge puljen i et partnerskab med en lokal forening på social-, kultur- og fritidsområdet.

Der blev indgået en lang række partnerskaber, herunder med DGI og lokale idrætsforeninger, KFUM’s sociale arbejde, Ventilen, Headspace, Bydelsmødre, Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors samt kulturskoler, biblioteker, teater- og sangforeninger blandt mange andre.

Læs meget mere om puljen her. 

Læs senere artikler

Her er boligselskabernes corona-initiativer

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Regeringen fremlægger køreplan for energieffektivisering

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Regeringen fremlægger køreplan for energieffektivisering

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste