23. MAR. 2020 KL. 00:00

Her er boligselskabernes corona-initiativer

colourbox9885713.jpg

Colourbox

Landets boligorganisationer rykker tættere på leverandører og beboere under coronakrisen. Her er nogle af de mange initiativer.


Himmerland Boligforening fremrykker opgaver for millioner

I kølvandet på coronasmittens omfattende afmatning af samfundet har Himmerland Boligforening besluttet at fremrykke håndværkeropgaver for flere millioner kroner.

”I første omgang drejer det sig om udendørs opgaver, hvor håndværkerne ikke er i kontakt med beboere og hvor der ikke er smitterisiko forbundet med det, der bliver udført. Vi følger selvsagt myndighedernes anvisninger og tager alle nødvendige forbehold, så vi beskytter såvel vores beboere som håndværkerne”, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Boligselskabet Sct. Jørgen giver huslejehjælp ved corona-fyringer

I Viborg vil Boligselskabet Sct. Jørgen gå langt for at hjælpe beboere, der ikke kan betale husleje på grund af corona-krisen. Beboerne i det almene boligselskab Sct. Jørgen i Viborg får nu en hjælpende hånd, hvis de ikke kan betale husleje på grund af corona-krisen.

”Vi har rigtigt mange sårbare beboere, som kan komme i klemme, hvis de bliver sendt hjem fra arbejde på grund af corona-krisen, og vi vil strække os utroligt langt for, at der ikke er nogen af dem, der ender på gaden,” siger Søren Christiansen, udlejningschef i Boligselskabet Sct. Jørgen.


BO-VEST fremrykker betalinger for 30 millioner kroner

Coronavirussen har ikke bare sundhedsmæssige konsekvenser. Den rammer også økonomisk. Mange virksomheder mærker konsekvenserne i kroner og ører. Derfor fremrykker de fire boligorganisationer i BO-VEST-samarbejdet samt Alfabo, som BO-VEST administrerer byggesager for, betaling af 30 millioner kroner.
Læs artiklen på BO-VEST.dk

DAB fremrykker betalinger for 58 millioner kroner

DAB har valgt at fremrykke alle betalinger til vores kreditorer i marts måned. Det betyder, at omkring 1.300 kreditorer har modtaget betaling for tilsammen over 58 millioner kroner tirsdag den 17. marts.

"Generelt har vi en betalingsfrist på løbende måned + 30 dage, men for at hjælpe vores leverandører med deres likviditet valgte vi at betale forud. Vi gør os naturligvis samme tanker i april måned, hvor vi løbende vil se på mulighederne," siger økonomichef i DAB Anders Kristiansen.
Læs artiklen på dabboligen.dk

Domea.dk og kunderne sender 50 mio. kr. ud at arbejde for virksomhederne

Under normale omstændigheder er fristen for betaling 21 dage, men den sløjfes i den kommende tid i håb om at kunne afbøde bare lidt af de konsekvenser, coronavirusset har for erhvervslivet.

"Med den hastighed tingene udvikler sig i øjeblikket, kan tre uger gøre en stor forskel for de lokale virksomheder. Hvis vi med vores ydmyge bidrag til situationen i samfundet, kan være med til at redde bare et enkelt job eller hjælpe en mindre virksomhed til overlevelse, er vi glade," siger Lars Holmbjerg, der er direktør for koncernøkonomi og forretningsudvikling i Domea.dk.
Læs mere på Domea.dk

Boligselskabet Sjælland fremrykker betaling af fakturaer

Coronavirussen rammer også mange erhvervsdrivende hårdt. Boligselskabet Sjælland har allerede fremrykket betaling af fakturaer, så det nu sker med det samme, når fakturaen er godkendt, det svarer til cirka 30 millioner kroner.

Boligselskaber Sjælland planlægger også tiden efter corona. Lige nu ser boligselskabet på om det er muligt at rykke på nogle af de renoveringsopgaver, der står i stampe. Det giver ikke arbejde lige nu, men kan blive rigtig vigtigt ovre på den anden side, lyder det.
Læs mere på bosj.dk 

Boligkontoret Danmark giver håndsrækning

Også hos Boligkontoret Danmark, som administrerer 60 boligselskaber med mange hundrede boligområder landet over og i alt 32.000 lejeboliger, vil man gerne give de mindre håndværkervirksomheder en håndsrækning.

"Vores størrelse taget i betragtning giver det god mening at give de mindre håndværkervirksomheder. At Boligkontoret Danmark og de almene boligselskaber, vi administrerer, fremrykker betalingerne betyder, at vi prioriterer at få betalt vores fakturaer hurtigst muligt til de virksomheder, der har udført arbejde for os, så de ikke skal vente på at få betaling fra os og mangle de penge i denne udfordrende situation, som vi alle sammen står i lige nu,” siger formand for Boligkontoret Danmark, Klaus Bentzen.

Himmerland Boligforening fremrykker fakturabetalinger

Hos Himmerland Boligforening er de ved at afklare, hvor mange udendørs håndværkeropgaver og fakturabetalinger, de kan fremrykke hen over den næste tid.

”Den nuværende situation er hård for de lokale erhvervsdrivende, så derfor ønsker vi naturligvis at give en hjælpende hånd. Det gør vi med to konkrete tiltag. Vi fremrykker udendørs håndværkeropgaver, og vi fremrykker fakturabetalinger,” siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.

Boligforeingen AAB fremrykker betallinger for 30 mio. kroner

Hos  AAB i København, der udlejer knap 20.000 almene boliger, betaler man knap 3.000 fakturaer til en værdi af 30,9 millioner kroner før tid i marts måned, og det ligger allerede nu fast, at betalingen af fakturaer i april måned ligeledes vil blive fremrykket.


Glostrup Andelsboligforening: De små har brug for det

Også hos Glostrup Andelsboligforening har man at ændre forfaldsdatoen på alle indeværende fakturaer fra løbende måned til blot syv dage. Alt er udbetalt med forfald indtil 30. april og betaling sker aconto på udført arbejde.

"Vi har valgt at gøre dette for vores håndværkere og andre mindre leverandører. De har i disse dage brug for likviditeten. Vi som boligselskab har likviditet. Mange af vores små samarbejdspartnere er noget pressede. Det er en lille øvelse for os - og vi må hjælpe hinanden," siger Tina Tonning, forretningsfører i Glostrup Andelsboligforening.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste