02. MAJ. 2023 KL. 08:16

Stort kulturlaboratorium for børn og unge åbner i alment boligområde

DSC8991

350 lokale beboere indvier Danmarks første kulturlaboratorium.

Der var både baklava, beats og visuel kunst på menuen, da Turning Tables Danmark forleden kunne klippe snoren til ‘Brøndby Strand Kulturlab’.

Det første ungedrevet kulturhus af sin slags, der åbner midt i et alment boligområde.

 ”Turning Tables gør et fantastisk arbejde i boligområderne, og det er virkelig positivt og meget glædeligt, at Turning Tables nu kan åbne et kulturlaboratorium i Brøndby Strand. Foruden at være et stort aktiv for Brøndby Strand vil erfaringerne fra laboratoriet også være til gavn for mange andre boligområder,” siger Bent Madsen, administrerende direktør i BL. 

Kulturlab er et kreativt unge-drevet hus for kunst og kultur.

Her kan lokale børn og unge fordybe sig i skabelsen af musik, film og foto med sparring fra Turning Tables’ professionelle kunstnere.

”Kulturlab’et bliver et sted, hvor børn og unge kan fordybe sig kreativt. Her kan de lave musik, film og arbejde med foto og visuel kunst, arrangere små events, filmaftener og koncerter. Og alt det vi slet ikke kan forestille os endnu. For det skal jo udvikle sig - sammen med alle dem, der bruger det,” siger stifter og direktør i Turning Tables Danmark, Martin Højland.

”Det er et hus, hvor man bliver en del af et fællesskab, og hvor der er plads til, at man kan komme, hvis man går og tumler med noget og har brug for en voksen at tale med. Eller hvis man bare har brug for at blive set på en anden måde. Det er først og fremmest de unges sted - men vi ser det også som hele Brøndby Strands sted,” fortsætter han.

Kulturlab Brøndby Strand er 250 m2. Huset er bygget af entreprenørfirmaet Arne Pedersen A/S og tegnet af de anerkendte arkitekter Arcgency, der blandt andet står bag Tunnelfabrikken og Absalon Kulturhus.

Det er inddelt i arbejdsrum med foto-, film- og musikstudier, hvor der er mulighed for kreativ fordybelse samt et større rum til fællesskabs-aktiviteter som udstillinger, filmfremvisninger, koncerter, debatter mm.

Tilbuddet er gratis for alle børn og unge (8-26 år) i Brøndby Kommune, der har lyst til at arbejde kreativt og være en del af et stærkt kulturfællesskab. 

Om Kulturlab Brøndby Strand

Kulturlab-konceptet er udviklet med støtte fra Bikubenfonden, Ecca Family Foundation, Brøndby Boligselskab, Brøndby Strand Projektet, Fonden Roskilde Festival, Statens Kunstfond samt Brøndby Kommune.

Læs senere artikler

Rapport: Fritidsjob giver unge selvtillid

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Million-donation sikrer fritidsjob til udsatte unge

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

En almen grundlovsbevægelse er født

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

En almen grundlovsbevægelse er født

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste