30. JAN. 2023 KL. 10:10

Fem gode råd når private boliger rykker ind

Her Ligger Nye Private Ejerrækkehuse I Et Grønt Område, Der Tilhører Almene Boligorganisationer. Foto Vandkunsten (2)

Nye fællesskaber blomstrer mellem almene og private beboere i Tingbjerg. Nu deler chef for Tingbjerg Bydelsforening fem gode råd til at skabe fællesskaber på tværs.

I Tingbjerg blomstrer nye fælleskaber mellem almene og private beboere, som vi har beskrevet i Fagbladet Boligen. 

Udviklingen har været i gang siden 2015, og frem mod år 2030 flytter flere tusinde nye beboere til Tingbjerg i nybyggede private ejer- og lejerboliger.

Men hvordan sikrer man, at der bliver skabt fællesskaber på tværs? Det har Lene Vennits fem gode råd til. 

Hun er chef for Tingbjerg Bydelsforening, den fælles grundejerforening for private og almene grundejere i Tingbjerg.

Den blev oprettet i 2021 og står for driften og vedligeholdelsen af de fælles arealer.

Lene Vennits varetager også koordineringen af og samarbejdet mellem private og almene interesser samt Københavns Kommune. 

1. Husk at kommunikere og involvere

Man skal være meget skarp på at informere de almene boligafdelinger om byudviklingens formål og byggeaktiviteter. Og man skal involvere, når det er muligt og giver mening. Både beboere, afdelingsbestyrelser og driften skal med på rejsen. Det kan bidrage til at sætte de positive historier i gang.

Vi har lært, at vi nok ikke har været gode nok til at involvere bestyrelserne og beboerne. Jeg tror ikke, der er nogen, der har fundet modellen for, hvordan man gør det bedst. Det fungerer godt at møde folk i øjenhøjde med visuelle hjælpemidler. Enten til haverumsmøder ved byggefelterne eller i vores showroom, hvor vi har en model af den færdigbyggede bydel.

2. Opdater nye bestyrelsesmedlemmer på forhistorien

Man skal være meget bevidst om at fortælle nye afdelingsbestyrelser om tidligere processer og beslutninger. De ved ikke altid, hvad der er sket før og kan blive overraskede over beslutninger, der er truffet år tilbage. Det er enormt vigtigt at få dem ind i loopet. Aftal med bestyrelsen, hvordan det bedst gøres. 

3. Undgå byggerod over det hele

Det er vigtigt at færdiggøre områder, så der ikke er byggerod overalt. Det kan beboerne ikke holde ud at leve i. De skal kunne bruge deres bydel, mens byggeriet står på. Fra beboernes perspektiv opleves byudviklingen som et kæmpe indgreb i områder, som de er vant til at bruge i hverdagen.  Der vil være perioder, hvor haver og parkeringsarealer inddrages til byggepladser. Derfor er det centralt, at bygherre og entreprenører forstår, at de bygger i et boligområde og ikke på bar mark. De skal tage alle nødvendige hensyn.

Om Lene Vennits

Lene Vennits har arbejdet med byudviklingen i Tingbjerg siden 2010, tidligere som områdechef i administrationsselskabet KAB og byudviklingschef i SAB og fsb.

Fælles Mødesteder Giver Et Godt Udgangspunkt For Fællesskaber På Tværs, Siger Lene Vennits, Chef For Tingbjerg Bydelsforening.

Fælles mødesteder giver et godt udgangspunkt for fællesskaber på tværs, siger Lene Vennits, chef for Tingbjerg Bydelsforening.

4. Fælles høj boligstandard

Det er vigtigt, at de almene boliger er lige så attraktive som de nye private boliger, så det ikke bliver ”dem og os”. Vi har arkitektonisk superflotte almene boliger i Tingbjerg. Det gør det nemt at sikre en høj standard via modernisering. Vi forventer at starte med at renovere almene boliger i 2024.

5. Partnerskab

Det er meget vigtigt at have en partnerskabsaftale med den eller de private investorer, der detaljeret beskriver den byudvikling, vi ønsker. Den fælles vision for Tingbjerg er ”En Åben, Aktiv og Grøn Boligby”. Vi har et værdifællesskab og en tæt kommunikation med vores investor NREP.

Læs senere artikler

Tingbjerg bygger nye fællesskaber mellem almene og private beboere

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Historisk aftale landet i Tingbjerg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Job-hjælp hitter i Tingbjerg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste