30. OKT. 2018 KL. 15:16

Historisk aftale landet i Tingbjerg

tingbjerg-koebenhavn-300dpi.jpg

Jørgen Jørgensen

Fsb og SAB er enige om en fælles byudviklingsplan for Tingbjerg, der betyder frasalg af jord til privat boligbyggeri. Målet på sigt er at komme af ghettolisten.

I dag er der omkring 2300 almene boliger i Tingbjerg. Nu er vejen åbnet op for 1000 nye boliger. Det er dog ikke almene boliger, der opføres denne gang. Men private boliger i form af ejerboliger og private rækkehuse.

De to boligorganisationer fsb og SAB har netop indgået partnerskab med det danske ejendomsselskab NREP om oprettelsen af de 1000 nye boliger. Formand Steen Søndergaard, fsb, kalder ifølge BygTek.dk aftalen for ”historisk”, fordi det er første gang, at både fsb og SAB indgår et partnerskab, der kræver frasalg af jord til privat boligbyggeri.

Initiativet er et led i at imødekomme den såkaldte 40 procent-regel, som en række af Folketingets partier – med et flertal af folketingets medlemmer bag sig – har indgået et forlig om. Reglen kan fremadrettet betyde, at kun 40 procent af boligerne i de såkaldte hårde ghettoer i 2030 må være almene familieboliger. såkaldte hårde ghettoer enten nedrives eller på anden vis omgøres fra familieboliger til andre boligtyper.

Ifølge regeringen er Tingbjerg en hård ghetto.

De 1.000 nye private boliger er dog kun en del af hele udviklingsplanen for Tingbjerg.  For nylig blev Tingbjergs nye kulturhus indviet, og SAB har solgt Lille Torv til en innovator, som bygger boliger og butikker på et helt nyt Lille Torv. Derudover er man i gang med nye adgangsveje til Tingbjerg, der skal være med til at åbne området op mod omverdenen.

Forventningen er, at Tingbjerg vil tiltrække 3.000 nye borgere til området med det nye boligtilbud. De første boliger skal efter planen stå klar i 2021, og opføres i størrelserne 80 og 125 kvm.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste