05. JAN. 2023 KL. 11:01

Boligformand om ny minister: ”Hun tænker mennesket ind i sin politik”

Poul Rasmussen Domea.Dk

Poul Rasmussen, formand i Domea.dk, ser mange lyspunkter i, at Social- og Boligministeriet er lagt sammen. Foto: Jacob Ljørring

Formanden for Domea.dk ser en stor styrke i, at Pernille Rosenkrantz-Theil skal sidde for bordenden af både Social- og Boligministeriet. Det kan betyde bedre vilkår for de svage og udsatte. Lektor i statskundskab deler det synspunkt.

”BOLIG- OG SOCIALPOLITIK GÅR HÅND I HÅND!” var Poul Rasmussens første reaktion på LinkedIn, da Pernille Rosenkrantz-Theil blev præsenteret på Amalienborg som landets nye social- og boligminister i december.

Poul Rasmussen er formand for Domea.dk og bor selv i en almen bolig i Vordingborg. Han var spændt på, hvem der kom ud som minister for den almene boligsektor, som han brænder så meget for.

”Det er jo ikke helt ubetydeligt, hvem der lovgiver på vores område. Det skal være en minister, som kan rumme både det fysiske og det menneskelige aspekt i det at bo alment. Men jeg ser stort potentiale i Pernille Rosenkrantz-Theil, for hun har altid mennesket med i sin politik,” siger Poul Rasmussen.

Domea.dk’s formand har fulgt Pernille Rosenkrantz-Theil igennem hendes politiske karriere – først i Enhedslisten og siden i Socialdemokratiet. Han har altid syntes, at hun har brændt igennem, både som menneske og som politiker.

”Hun er ikke teknokrat. Tværtimod har hun en holistisk tilgang til politik, hvor mennesket, værdier og etik har en stor betydning,” som han siger.

Domea.dk’s formand er overhovedet heller ikke bekymret for, at Boligministeriet er smeltet sammen med Socialministeriet. Faktisk ser han det som en stor styrke.

”Koblingen er god. For det, man beslutter i socialpolitikken, rammer jo ind i boligpolitikken, altså vores lejere. Og det er vigtigt, fordi vi har et socialt ansvar for de svage og de udsatte. Vi har taget den opgave til os. Og helt uden beregning, for vi vil gerne hjælpe og være en aktør i at skabe de bedste rammer for alle vores lejere og ikke mindst at levere boliger til de hjemløse,” fortæller formanden.

Især i forhold til de hjemløse er Poul Rasmussen glad for, at Pernille Rosenkrantz-Theil nu bestyrer begge ministerier. For landets kommuner og de almene boligorganisationer står overfor en stor opgave med at få lavet en strategi, som kan give de knap 5.800 hjemløse i Danmark et tag over hovedet.

”Hun vil med de to ministerkasketter på kunne gøre en stor forskel. For hun tænker på de svage i samfundet, og det vil gavne de politiske forhandlinger og de store beslutninger, som vi skal tage for at komme hjemløsheden til livs på sigt og få skabt endnu bedre rammer for de beboere, som har udfordringer,” fortæller Poul Rasmussen.

Artiklen fortsætter under citatet

Fordelen ved at være i Socialministeriet er uden tvivl, at der kan være gode samarbejdsmuligheder omkring det boligsociale område. Det kan også være et signal fra regeringen om, at de tænker, at boligpolitikken og socialpolitikken skal tænkes bedre sammen.

Martin Vinæs Larsen

lektor i statskundskab på Aarhus Universitet

Og så er der jo det politiske projekt med ”blandede byer”. Her håber han, at Pernille Rosenkrantz-Theil har spottet, at den almene boligsektor både er tovholdere og indbegrebet af ”blandede byer”.

”Vi er jo vant til at arbejde med liv mellem husene, skabe gode dynamikker, og få de enlige ind i fællesskaberne, uanset køn, etnisk herkomst eller social baggrund. Det er eventyrligt vigtigt at få alle med, og det mestrer vi i vores sektor,” understreger Poul Rasmussen.

Lektor ser både fordele og ulemper

Martin Vinæs Larsen, lektor i statskundskab på Aarhus Universitet, er heller ikke i tvivl om, at sammenlægningen af Social- og Boligministeriet kan være til fordel for den almene sektor og de 1 million lejere.

”Fordelen ved at være i Socialministeriet er uden tvivl, at der kan være gode samarbejdsmuligheder omkring det boligsociale område. Det kan også være et signal fra regeringen om, at de tænker, at boligpolitikken og socialpolitikken skal tænkes bedre sammen,” vurderer han.

Men han kan også godt spotte en ulempe ved, at Boligministeriet kommer længere væk fra Indenrigsministeriet, som de delte embedsværk med i sidste regeringsperiode, hvor Socialdemokratiet stod alene ved roret.

”Hvis man ser på, hvad der står i det nye regeringsgrundlag, så tyder det på, at den nye regering med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne ikke i samme grad vil hjælpe og anspore kommunerne med at bygge flere almene boliger,” er teorien fra Martin Vinæs Larsen.

Læs senere artikler

Her er den nye boligminister

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Her er de 'almene' nedslag i regeringsgrundlaget

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste