15. DEC. 2022 KL. 12:39

Her er den nye boligminister

Pernille Svm

Pernille Rosenkrantz-Theil (S.) er Danmarks nye social- og boligminister. Foto: Andreas Holm Hansen

I dag overtager Pernille Rosenkrantz-Theil nøglen til Social- og Boligministeriet, hvor hun nu skal stå i spidsen for regeringens boligpolitik. Det blev afsløret på Amalienborg Slotsplads her til formiddag.

Solen skinner fra en isblå himmel på Amalienborg Slotsplads i København. Ud ad den grønne port i dronningens palæ træder Danmarks nye SVM-regering frem med statsminister Mette Frederiksen i front. Hun er flankeret af sit ministerhold på 22 ministre, som få minutter forinden er blevet præsenteret for dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S.) er en af dem. I gul frakke står hun storsmilende sammen med sine ministerkolleger. For hun er landets nye social- og boligminister i den flertalsregering, som de næste fire år skal regere på Christiansborg.

Hele ministerholdet står skarpt og tydeligt stolte her på slotspladsen. De skutter sig i kulden, men er klar til at møde hæren af pressefotografer, som har stillet skarpt på det nye regeringshold. Men der går ikke mange minutter, før ministrene drøner ud for at kramme deres familier og venner, som er mødt op for at sige tillykke.

Dagens anden store overraskelse er, at Boligministeriet er rykket væk fra Indenrigsministeriet og nu skal dele adresse og embedsværk med Socialministeriet. Det er ikke første gang, at de to ministerier er koblet sammen.  

Pernille Rosenkrantz-Theil er allerede et velkendt ansigt, for hun er en erfaren politiker på Christiansborg – og kommer direkte fra posten som børne- og undervisningsminister i den forrige socialdemokratiske regering. Hun har et stort hjerte for børn og unge og kan nu glæde sig til over at få et resort-område, som ligger tæt op ad.

Hun er en dedikeret politiker, og hun tør sige sin mening. Tilbage i de unge dage i Folketinget var hun især kendt for at være lidt af en aktivist og kaste med dværghøns i Folketingssalen.

Klokken 14.30 får Pernille Rosenkrantz-Theil overdraget Socialministeriet af Astrid Krag (S) og klokken 15.30 vil Christian Rabjerg Madsen (S) overdrage Boligministeriet til den nye minister.  

De 23 nyudnævnte ministre skal nu i arbejdstøjet. 11 ministre er fra Socialdemokratiet, 7 fra Venstre og 5 fra Moderaterne. Se hele ministerlisten her 

Artiklen fortsætter under billedet:

Hvem er Pernille Rosen-krantz-Theil?

Pernille Rosenkrantz-Theil har ikke altid været medlem af Social-demokratiet.

Hun kom ind i Folketinget i 2001 for Enhedslisten, I 2011 blev hun valgt ind for Socialdemokratiet og har haft flere ordførerskaber, inden hun blev minister i 2019.

Parlamentarisk karriere

Børne- og undervisningsminister, 27. juni 2019 – 15. december 2022.

Børneordfører, 2017-2019.

Formand for Undervisningsudvalget, 2015-2019.

Handicapordfører, 2014-2015.

Socialordfører, 2014-2019.

Formand for Beskæftigelsesudvalget, 2013-2015.

Klima- og energiordfører, 2011-2014.

Kilde: ft.dk

Mette Svm

Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen er gået sammen om en flertalsregering, og nu er ministerkabalen lagt. Regeringen blev præsenteret 15. december 2022. Foto: Andreas Holm Hansen

BL ser frem til at møde boligministeren

I BL – Danmarks Almene Boliger byder man Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen og glæder sig til samarbejdet med den nye social- og boligminister de kommende år.

BL mener overordnet, at der er mange gode takter i regeringsgrundlaget, som blev fremlagt af de tre SVM-ledere på et pressemøde i går. Der er mange steder, hvor den almene sektor kan spille ind med bud på løsninger, der vil komme sektoren og samfundet til gode.

Regeringen vil fremlægge et samlet boligpolitisk udspil, og det vil BL selvfølgelig straks gå i dialog med regeringen om fra i dag, hvor ministerholdet – og den nye boligminister – er offentliggjort.

Du kan læse hele regeringsgrundlaget her

 

Læs senere artikler

Her er de 'almene' nedslag i regeringsgrundlaget

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste