27. FEB. 2023 KL. 11:04

Lommepengejob gav Mohammed mod på mere

Mohammed,Bredformat

Mohammed Abdelaziz fra Folehaven fik en god start på arbejdslivet med et lommepengejob. I dag tjener han stadig sine egne penge og regner med at starte på gymnasiet efter 9. klasse. Foto: Charlotte Holst

Et lommepengejob gav Mohammed Abdelaziz lyst til mere. I dag har han fritidsjob, er med til at starte mikrovirksomhed og lærer, hvordan det er at arbejde som betjent.

Da Mohammed Abdelaziz hørte nogle klassekammerater tale om, at man kunne få et lommepengejob, fik han selv lyst til at prøve.

Han sendte derfor en ansøgning til helhedsplanen Mit Kvarter, der står bag projektet, som skal ruste unge til at passe et fritidsjob.

”Jeg ville gerne tjene nogle penge, og jeg havde hørt gode ting om det,” siger han.

Mohammed blev optaget og skulle gennem nogle måneder lære forskellige ting om for eksempel hygiejne, salg og førstehjælp.

Herefter stod der et fritidsjob klar til ham.

”Jeg fik job i Hafnia-Hallen. Jeg skulle feje, samle bolde ind og gå og rydde op og ordne. Det var sjovt. Det var noget nyt, som jeg ikke havde prøvet før,” fortæller han.

Jobbet var ikke svært, siger han, men der var alligevel udfordringer.

”Det var det med skolen og så at have tid til det. Jeg skulle lære at dele det ordentligt op,” siger Mohammed, der går i 8. klasse på Kirsebærhavens Skole i Valby.

Indsatsen kan fortsætte efter donation

Mohammed er blot en af flere unge, som i fremtiden har mulighed for at prøve kræfter med et lommepengejob.

Forleden beskrev vi i Fagbladet Boligen, at Trygfonden har doneret 1,3 millioner, der skal hjælpe udsatte unge i Valby og Sydhavnen i gang med deres første fritidsjob.

Lommepengejob skal motivere og ruste unge til et rigtigt fritidsjob, fordi det øger chancerne for, at de får uddannelse og arbejde.

Om Mohammed Abdelaziz

  • 15 år
  • Bor i Folehaven
  • Går i 8. klasse på Kirsebærhavens Skole
  • Har deltaget i lommepengejob
  • Har i dag fritidsjob og er med til at starte mikrovirksomhed

Læs senere artikler

Million-donation sikrer fritidsjob til udsatte unge

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Mod på mere

Det er netop, hvad et lommepengejob har rustet Mohammed til.

Han skulle arbejde to timer om ugen i Hafnia-hallen. Det var rart at tjene sine egne penge, siger han.

”Jeg sparede lidt op, men brugte også af pengene,” siger han.

Efter jobbet i Hafnia-Hallen havde han fået smag for at tjene penge selv.

Han fik arbejde i FRAK - en socialøkonomisk virksomhed, der blandt andet hjælper virksomheder og boligorganisationer med at lave grøn omstilling og skabe biodiversitet.

”Vi hjælper med alt muligt, med blomstermarker og med at fjerne græs og rødder og så frø. Jeg arbejder der, når der er brug for det. Jeg har en aftale efter sommeren, og så skriver de også, når der er noget,” fortæller Mohammed.

Mikro-business med parfume

Mohammed har fået travlt. For han er også blevet en del af ‘Mind Your Own Business,’ hvor unge starter egen mikrovirksomhed.

De seneste fire måneder har han derfor arbejdet med at udvikle parfumen: ‘One of Us’ sammen med ni andre drenge fra Folehaven.

Frivillige hjælper drengene med at holde styr på produktudvikling, forretningsplan, markedsføring og meget andet. De valgte parfume som produkt, fordi det var sjovt, siger Mohammed.

Navnet ‘One of Us’ betyder noget særligt.

"Det er et billede på vores venskab og vores fællesskab," siger Mohammed. 

Klar til fremtiden

Ikke nok med at Mohammed har fritidsjob og arbejder med mikrovirksomhed. Han er også kommet med i et junior-projekt under Københavns Politi, hvor han lærer, hvordan det er at arbejde som betjent.

"Det er sjovt at komme bag om. Vi har været på en hyttetur, hvor politifolkene fortalte om deres arbejde, og vi lavede øvelser. Vi skulle for eksempel redde en person fra nogle hooligans," fortæller han.

For Mohammed har lommepengejobbet ført flere gode ting med sig, og han tror, det ruster ham godt til fremtiden.

"Jeg kan bruge det, når jeg bliver ældre og skal have et rigtigt job. Så er jeg bedre forberedt på, hvordan det er. Jeg tror, det er godt at blive trænet i det, og jeg har fundet ud af, at jeg godt kan lide at arbejde."

Lommepengejob

  • En indsats under den boligsociale helhedsplan Mit Kvarter, der dækker Valby og Sydhavnen
  • Unge bliver trænet i at passe et fritidsjob og får jobtræning i en lokal virksomhed
  • Landsbyggefonden investerer 6,4 mio. kr. i den boligsociale helhedsplan ’Mit Kvarter’, der dækker Valby og Sydhavnen og løber i årene 2021-2024. Landsbyggefondens investering spiller tæt sammen med donationen fra Trygfonden, da den boligsociale helhedsplan udgør den lokale platform for fritidsjobindsatsen og rekruttering af målgruppen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste