21. SEP. 2022 KL. 14:53

Boligsocial konference endevendte nye velfærdsløsninger

Boligsocialnet 200922 068

350 mennesker var samlet til Boligsocial Konference 2022. Der blev to hæsblæsende dage med oplæg, ekskursioner ogspot på fremtidens boligsociale arbejde. Foto: Carsten Andersen

"Fremtidens boligsociale arbejde blev endevendt på stor konference med 350 deltagere. Her blev sat en streg under betydningen af det boligsociale felt, når vi skal udvikle fremtidens velfærdsløsninger.

De boligsociale helhedsplaner er et slags velfærdslaboratorium. Sprængfyldt med nye løsninger og partnerskaber, der er med til at gentænke den måde, velfærdsstaten hænger sammen på.

Hvordan landets boligsociale arbejde er under konstant udvikling og koblet til samarbejdet med kommuner, civilsamfundsaktører, boligselskaber og det private har man netop kunne opleve til to dages sprudlende årskonference.

Konferencen om ’Fremtidens boligsociale arbejde’ blev afholdt i Pakhus 11 i København, 20. og 21. september, og arrangørerne i Boligsocialnet kunne melde fuldt hus. Hele 350 deltagere var samlet.

Ildsjæle og aktører fra hele landet brugte de to dage på at hente ny inspiration, følge faglige oplæg på scenen og ude i byen. Og på at netværke, diskutere og vise hinanden løsninger og snakke om de udfordringer, som også er en del af arbejdet med at hjælpe flere til at kunne klare hverdagen.

”Det er fantastisk at være en del af en konference, hvor så mange engagerede og dygtige professionelle fra det boligsociale felt generøst deler ud af deres viden og tager ansvar for landets almene beboere og boligområder,” siger Rikke Lønne, leder af Boligsocialnet:

”Det boligsociale arbejde er under konstant forandring. Og med temaet for denne konference har vi i Boligsocialnet ønsket at sætte spot på, hvordan vi i det boligsociale felt kontinuerligt er med til afprøve, styrke og udvikle fremtidens velfærdsløsninger”.

Artiklen fortsætter under billederne:

Boligsocialnet

Boligsocialnet samler og forbinder mennesker, organisationer og erfaringer på det boligsociale felt. Målet er at skabe bedre livschancer for beboere og arbejde for bæredygtige boligområder gennem boligsociale indsatser.

Konferencen om fremtidens boligsociale arbejde blev afholdt 20. og 21. september i Pakhus 11 i København. 

Læs mere på boligsocialnet.dk

Boligsocialnet 200922 062 Karen

"Der er meget spændende viden at hente. Vi arbejder jo alle sammen her for at skabe et bedre samfund. Hos os i Viborg er der stor interesse for det udviklingsarbejde. Og det vil jeg gerne være med til at påvirke," sagde Karen Zacho fra Boligselskabernes Fællessekretariat i Viborg på konferencen.

Boligsocialnet 200922 058 Rola

"Det er fedt at være med på konferencen. Her ser man samlet, hvordan det boligsociale arbejde virker og ’batter’ ude i landet. Der er ny viden at hente, og man går herfra med en positiv stemning af, at vi jo løfter en helt masse. Det kan vi jo se, når vi ser på de mange måder, der måles på det", siger Rola El Dirawi, boligsocial medarbejder hos KAB.

Roadtrips og sociale effektinvesteringer

På konferencens 1. dag var professor Carsten Jensen, Aarhus Universitet på scenen og satte fokus på velfærdsstaten.

Hvem har opgaven og ansvaret for velfærden, hvad er civilsamfundets rolle eller er velfærd udelukkende en offentlig opgave, spurgte han?

Herefter var det Michael Aagaard Seeberg fra KFUMs Sociale Arbejde, som inddrog landet ydre kommuner. Det politiske fokus er på blandede by- og boligområder, men det er vigtigt også at fokusere på, at de sociale udfordringer flytter mod udkanterne, hvor der er færre ressourcer til hjælp.

Han fortalte også om ”Social Drive Out”, som er et socialt initiativ i KFUMs sociale arbejde rettet mod socialt udsatte i bl.a. landområder.

Om eftermiddagen var der hele 11 forskellige roadtrips, som deltagerne kunne melde sig ind på.

Bl.a. kunne deltagerne i Tingbjerg høre om den fysiske og sociale omdannelse på tværs af sektorer, på Nørrebro fortalte NørreBrobyggerne om familiearbejde i en stor helhedsplan, mens man i Galgebakken i Albertslund satte fokus på, hvordan en renovering kan skubbe på for mere social bæredygtighed.

”Skal vi løse fremtidens udfordringer, så er det netop alt det arbejde, I laver som spiller ind. Vi har hørt det fra økonomiprofessor Nina Smith, der er formand for Reformkommissionen: et samspil med civilsamfund, kommuner, boligselskaber og virksomheder er nødvendigt, hvis vi skal løse flere af vores udfordringer,” sagde Aviaja Sigsgaard, centerchef i Landsbyggefonden, da hun på konferencens sidste dag gav Landsbyggefondens perspektiver på, hvordan feltet ser ud lige nu.

Aviaja Sigsgaard fortalte også om sociale effektinvesteringer som et nyt redskab til at løse nogle af velfærdssamfundets opgaver; nemlig at give mennesker, der har behov for det, hjælp til at håndtere de udfordringer, der forhindrer at man kan klare det hele selv.

Konstruktionen handler om at både offentlige og private aktører er gået sammen i en nyskabende konstellation med Landsbyggefonden som central medspiller. Læs mere om effektinvesteringer her. 

"Det er fantastisk at være en del af en konference, hvor så mange engagerede og dygtige professionelle fra det boligsociale felt generøst deler ud af deres viden."

Rikke Lønne

Leder af Boligsocialnet

Boligsocialnet 200922 072

Den boligsociale Konference 2022 handlede om fremtidens boligsociale arbejde. Og september-vejret var perfekt til de workshops, der lå ude i byen.

Boligsocialnet 200922 065

Der var også tid til at snakke med hinanden på konferencen, som bød på et mix af oplæg, workshops og udflugter.

Boligsocialnet 200922 007

Der var deltagere fra hele landet og fra mange boligsociale indsatser på konferencen, som blev holdt i Pakhus 11 på Østerbro i København.

Boligsocialnet 200922 056

Det blev tid til at nyde frokosten ved vandet på Østerbro, hvor konferencen blev afholdt. Og snakken gik.

Boligsocialnet 200922 042 Michaelaa

Michael Aagaard Seeberg fra KFUMs Sociale Arbejde fortalte om de sociale udfordringer i udkanterne.

Boligsocialnet 200922 068

På konferencens 1. dag var der hele 11 forskellige roadtrips. Her er en af grupperne på vej mod Tingbjerg, hvor der blev fortalt om den sociale og fysiske indsats på at ændre et boligområde.

Boligsocialnet 200922 002

På konferencens 2. dag var der en såkaldt markedsplads, hvor man kunne høre om JobBizz, Læseforeningen, Public Funk, Go Gaming, Trygge Byrum og meget mere.

Boligsocialnet 200922 009

Tavlen med beskrivelser af de 11 udflugter bliver nøje studeret.

Boligsocialnet 200922 022 Solveig

Der blev budt velkommen til konferencen af viceadministrerende direktør Solveig Tingey, BL – Danmarks Almene Boliger

Boligsocialnet 200922 049 Gunvorc

Vi fik også en opsummering og status på evalueringerne af de boligsociale indsatser og udviklingstendenser i feltet ved Gunvor Christensen, VIVE.

Læs senere artikler

Almene boligselskaber er en ufortalt succes

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

De almene boligorganisationer er en vigtig brik i jobskabelse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste