31. AUG. 2022 KL. 14:48

Almene boligselskaber er en ufortalt succes

Nina Smith

Økonomiprofessor peger på den almene sektor som en af nøglerne til at løse komplekse problemer i samfundet.

Der er behov for, at vi gentænker, hvordan vores velfærdssamfund er skruet sammen.

Sådan lyder budskabet fra økonomiprofessor Nina Smith, der er formand for Reformkommissionen, i et interview med Mandag Morgen.

Vi kan med andre ord ikke længere læne os tilbage og regne med, at vi med høj skat kan lade det offentlige klare problemerne, mener professoren.

Hun peger særligt på gruppen af 200.000 danskere, der står ”langt fra arbejdsmarkedet”, hvor vi skal gentænke løsninger, der kan få dem ind på arbejdsmarkedet. Her er bl.a. tale om langtidsledige, ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og syge.

De almene boligorganisationer er en ufortalt succes. De får folk i arbejde. De får børn i fritidsjob. Nogle indvandredrenge, som tidligere har været nogle værre banditter, hjælper nu viceværten i området i fritiden. De har helt klart fat i nogle af de rigtige ting. Men det er vigtigt, at det er i samarbejde med kommunen, for det er det, som giver planerne perspektiv.

Nina Smith

Formand for Reformkommissionen

For at løse dette problem, peger Nina Smidt blandt andet på, at kommunerne skal lave mange flere forpligtende partnerskaber med store almene boligselskaber, hvor der bor mange af de udsatte mennesker med komplekse problemer.

”De almene boligorganisationer er en ufortalt succes. De får folk i arbejde. De får børn i fritidsjob. Nogle indvandredrenge, som tidligere har været nogle værre banditter, hjælper nu viceværten i området i fritiden. De har helt klart fat i nogle af de rigtige ting. Men det er vigtigt, at det er i samarbejde med kommunen, for det er det, som giver planerne perspektiv,” siger Nina Smith til Mandag Morgen.

Hun understreger, at det er en god investering for kommunerne - udover den menneskelige gevinst.

Nina Smidts pointer bliver en del af Reformkommissionens anbefalinger til regeringen, der udkommer senere på året.

 

Læs senere artikler

De almene boligorganisationer er en vigtig brik i jobskabelse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Ny kampagne: Stem med til folketingsvalget

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Ny kampagne: Stem med til folketingsvalget

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste