31. OKT. 2022 KL. 10:04

I Husum vil de have alle til at ”Stem Med”

BL 06429

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Amina, Abir, Mona, Fuziah og alle de andre valgambassadører i Voldparken i Husum har travet trapperne tynde med ét formål: At få folt til at stemme til valget. Nu håber de bare, at anstrengelserne har båret frugt.

Vinden hiver i valgballonerne, der går på omgang mellem valgambassadørerne, når de frivillige stiller op til fotografens instrukser.

De gule murstensbygninger i Voldparken i Husum i udkanten af København har i gennemsnit en lavere valgdeltagelse blandt beboerne i resten af landet – men det vil de boligsociale medarbejdere med Lone Holm Clausen i spidsen gøre noget ved.

Derfor har hun bestilt så meget ”Stem Med”-materiale, som hun kunne få fingrene i, så de mange frivillige ambassadører, der hver dag går rundt i det almene boligområde, kan dele flittigt ud og få flere til at gå til valgstederne den 1. november.

Nu er de løbet tør for det officielle kampagnemateriale i form af løbesedler, doorhangers og plakater. Derfor har de printet deres eget materiale, for de frivillige ambassadører er slet ikke færdige med at gå ud til beboerne og fortælle om vigtigheden af at deltage i demokratiet.

Mød nogle af de frivillige, der har gjort et kæmpe stykke arbejde for den vigtige sag og hør, hvad der har motiveret dem:

BL 06384

Amina: ”Jeg synes det er rigtigt vigtigt, at vi støtter demokratiet. Det gør jeg for mine børns skyld og for mit område. Det er også vigtigt for mig, fordi der er mange fordomme om udlændinge, at vi ikke tager del i samfundet – det gør vi. Vi skal bidrage til samfundet”. Foto: Lars Græsborg Mathiasen

BL 06419

Fuziah: ”Jeg er valgambassadør fordi jeg gerne vil hjælpe beboerne til at komme ud og stemme. Det er vigtigt i alle lande, at man støtter op om demokratiet. Det er vigtigt vi hjælper med at motivere beboerne til at komme ned og stemme til valget. Alle stemmer hjælper, det siger jeg til dem, jeg møder her i området”. Foto: Lars Græsborg Mathiasen

BL 06386

Mona: ”De gamle er de sværeste at overbevise, når vi kommer og banker på - helt klart. De ved godt, hvad det går ud på, men de gider ikke rigtigt, har måske mistet interessen og har brug for, at der er nogle, der vil tage dem med derhen på valgdagen. Så det tilbyder vi selvfølgelig at gøre også”. Foto: Lars Græsborg Mathiasen

BL 06403

Abir: ”Det er meget vigtigt at mennesker skal bruge deres stemmeret. Mange mennesker, der bor her, kommer fra lande, som er udemokratiske eller hvor det er farligt at deltage i demokrati, så vi prøver at forklare dem, at det er godt her i Danmark, at her betyder politik noget godt og at det er vigtigt”. Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Læs senere artikler

Danmark valgte mig til

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Erik og Vita: ”Det er sundt at bruge sin stemme aktivt”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Valgforsker: ”Det er bare sjovere, når man er to”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Lars Græsborg Mathiasen BL
Lars Græsborg Mathiasen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Ejendomsvurderinger: BL har tæt samarbejde med SKAT

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Ejendomsvurderinger: BL har tæt samarbejde med SKAT

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste