21. MAR. 2022 KL. 12:11

Boligdirektør: "Når der er udfordringer, løser vi dem i fællesskab"

Bomidtvest Per Billede

Per Dyhr Jensen, direktør, Bomidtvest. Foto: Bomidtvest

Der blev knoklet med rengøringen i Bomidtvests almene ældreboliger, så ukrainske flygtninge kunne flytte ind med kort varsel i Harboøre og Vildbjerg.

Ukrainske flygtninge har nu boet over en uge i almene ældreboliger, der tilhører Bomidtvest i Ikast. De 9 boliger ligger centralt i Harboøre i Lemvig Kommune.

"De ukrainske familier flyttede ind på en søndag, og ugen inden havde viceværten sat ældreboligerne i stand," fortæller direktør i Bomidtvest Per Dyhr Jensen.

”Viceværten gik og knoklede med at sætte boligerne i stand. De har stået tomme et stykke tid, så de skulle have en god gang rengøring, og nu er de ukrainske flygtninge flyttet ind,” siger Per Dyhr Jensen.

Lemvig Kommune spurgte boligselskabet, om de ukrainske flygtninge kunne flytte ind med kort varsel. Det kunne de.

”Det er vi selvfølgelig indstillet på og sætter mandskab af til at få dem gjort i stand. Vi har et godt samarbejde med kommunen. Når der er udfordringer, løser vi dem i fællesskab,” siger han.

Lemvig Kommune har tidligere brugt boligerne i Harboøre til coronaisolation.

Vildbjerg

1 / 2Bomidtvest huser også ukrainske flygtninge i almene ældreboliger i Vildbjerg i Herning Kommune. Foto: Bomidtvest

Ældreboliger

2 / 2Ukrainske flygtninge har fået husly i Bomidtvests almene ældreboliger i Harboøre. Foto: Bomidtvest

”Vi har andre ældreboliger i spil i alle kommuner. Det er klart, at når ældreboliger står tomme, så vil kommunen gerne leje dem ud. Det er helt fint. Det er en god case for alle parter."

Per Dyhr Jensen

Direktør i Bomidtvest

Læs senere artikler

Flygtninge fra Ukraine: ”De er meget velkomne hos os”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligorganisationer vil hjælpe ukrainere på flugt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ukrainske flygtninge i De Gamles Hjem

Der er også flyttet ukrainske familier ind i cirka 14 af Bomidtvests ældreboliger i De Gamles Hjem i Vildbjerg, der ligger i Herning Kommune. Det særlige ved almene ældreboliger er, at det kun er den kommune, hvor boligerne ligger, der kan anvise til dem. Kommunen hæfter for huslejen i almene ældreboliger lige meget, om boligerne er lejet ud eller ej. Derfor bliver det nok heller ikke de sidste ukrainske krigsflygtninge, der får bopæl hos Bomidtvest. Boligselskabet har også tomme ældreboliger i Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande Kommune.

”Vi har andre ældreboliger i spil i alle kommuner. Det er klart, at når ældreboliger står tomme, så vil kommunen gerne leje dem ud. Det er helt fint. Det er en god case for alle parter,” siger Per Dyhr Jensen.

Bomidtvest ligger med sine 3.400 boliger i en del af landet, hvor der i forvejen bor relativt mange ukrainere. De arbejder især i landbruget og udgør omkring 1 procent af befolkningen i de fleste af de kommuner, hvor Bomidtvest har boliger, ifølge Altinget. Det er Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Ikast-Brande, Skive og Morsø.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste