03. MAR. 2022 KL. 09:02

Boligorganisationer vil hjælpe ukrainere på flugt

Foto Holger Anderson Bent Madsen 03257

I de seneste dage har BL fået mange henvendelser fra boligorganisationer, der gerne vil hjælpe med at sikre husly til ukrainere på flugt. Med situationen i Ukraine som det frygtelige bagtæppe varmer det inden i, at der blandt beboerne og boligselskaberne i den almene sektor er så stor vilje til at hjælpe, skriver Bent Madsen, adm. direktør i BL - Danmarks Almene Boliger.

Vores muligheder for at tilbyde gode boliger til ukrainske familier i nød afhænger selvfølgelig af, at boligerne er til stede. Derfor satte vi i den forgangne weekend luppen på statistikken over tomme boliger.

Statistikken viser, at der i februar var over 3.300 tomme almene boliger. Der kan dog være flere årsager til en bolig er tom. Nogle boliger står måske overfor en skimmelrenovering og kan oplagt ikke anvendes. Andre boliger er tomme, fordi der simpelthen mangler beboere fx i et område med befolkningsafvandring, og her vil der oplagt være muligheder for at huse ukrainske familier.

Det er endnu ikke et overblik over, hvor mange af de 3.300 boliger, der kan huse ukrainske familier. Nogle steder vil det også være muligt at huse en familie fx 3 eller 6 måneder, fordi en bygning står overfor en planlagt afvikling. Om mulighederne for at huse ukrainske familier kan ske permanent eller måske kun midlertidigt i en boligafdeling, vil undersøgelsen vise.

Viljen til at ville hjælpe har også fået en række boligorganisationer til at efterspørge en særlig udlejningsaftale, som vi lavede tilbage i 2015 ved den daværende flygtningekrise. Den har vi selvfølgelig hurtigt støvet af, og den blev udsendt i går i et BL Informerer og kan bruges enten som enkeltstående aftale med kommunen eller som et tillæg til en strategisk udlejnings- og anvisningsaftale, som er lavet i forvejen.

Her på Fagbladet Boligen kan man også læse om dengang for 25 år siden, hvor der også på tragisk vis opstod krig i Europa, og hvor 17.000 bosniske flygtninge blev huset i Danmark, herunder mange i almene boliger. Der blev taget godt imod familierne, og dem, der valgte at blive i Danmark, blev godt integreret til glæde både for dem selv og det danske samfund.

Reaktionerne fra beboerne og boligorganisationer i kølvandet på krigen i Ukraine viser, at vi igen er klar til at give en hjælpende hånd til flygtende familier i en meget svær situation.

Tak for de mange positive tilbagemeldinger i en svær tid for mange mennesker.

Venlige hilsner Bent

Læs senere artikler

Udfordringen er løst før

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste