14. MAR. 2022 KL. 14:41

Flygtninge fra Ukraine: ”De er meget velkomne hos os”

Munkebo Alfabo

Bent Jacobsen, formand i Alfabo, ser gerne, at ukrainske flygtningen kan bo i Munkebo i Kolding.

Alfabo står klar med 30-40 tomme boliger i Munkebo i Kolding, som midlertidigt vil kunne huse ukrainske flygtninge. De skal nemlig først nedrives om et par år.

I Kolding står den almene boligorganisation Alfabo klar med 30-40 tomme boliger, som ukrainske flygtninge skal være mere end velkomne til at flytte ind i midlertidigt.

Det er lige nu et stående tilbud fra bestyrelsen i Alfabo, som Kolding Kommune kan tage imod, hvis de måtte ønske det.

”I Alfabo er vi drevet af socialt ansvar og vil gerne hjælpe, hvor vi kan. Den ulykkelige situation i Ukraine har allerede ført flere flygtninge til Kolding. Så det ligger lige til højrebenet, at vi byder ind med de boliger, som står tomme i vores boligområder,” siger Bent Jacobsen, der er bestyrelsesformand for Alfabo.

Kolding Kommune indkaldte for nylig de almene boligorganisationer til et møde, hvor de skulle drøfte, hvordan de i fællesskab kan hjælpe de ukrainske flygtninge med at få tag over hovedet. Her bød flere af organisationerne ind med mulige boligløsninger.

”Vi skal rive tre boligblokke ned i Munkebo, som skal give plads til et plejehjem. Men vi kan godt vente med at rive den ene blok ned et par år endnu uden at være til gene for det nye byggeri. Og de boliger kunne så være midlertidig beboelse for ukrainere på flugt fra krigen i deres hjemland,” forklarer Bent Jacobsen.

Formanden er dog godt klar over, at det kræver ændringer i udlejningsreglerne for Munkebo, som er på listen over omdannelsesområder og dermed underlagt en udviklingsplan.

”Det vil være ekstremt ærgerligt, hvis ikke Munkebo kan komme i spil, for så kan vi maksimum byde ind med 10 tomme boliger i andre afdelinger. Men det er ikke viljen, der mangler – de skal være meget velkomne hos os,” siger Bent Jacobsen.

Ifølge boligformanden er der endnu ikke pres på kommunen til at finde boliger, de kan anvise til ukrainske flygtninge, da de private husejere i Kolding indtil videre har budt dem indenfor. Men det varer nok ikke længe, før der kommer et større rykind i alle landets kommuner.

 

BL følger nøje situationen i Ukraine primært for i samarbejde med kommunerne at hjælpe med almene boliger til de ukrainske flygtninge, der kommer til landet.

Temasiden på bl.dk bliver løbende opdateret og giver et overblik over mulighederne for at modtage flygtninge fra Ukraine.

Læs senere artikler

Boligorganisationer vil hjælpe ukrainere på flugt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Udfordringen er løst før

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste