31. MAJ. 2022 KL. 12:32

Kæmpe ekstrakrav fra entreprenør sætter byggeri på pause

Januar2022 (2)

Det nye Sølund skal opføres på grunden ved Sortedam Dosseringen i København, hvor det tidligere Sølund, et nedslidt plejehjem fra 1980, nu er blevet nedrevet. Illustration: KAB.

SAB, der er bygherre på Det nye Sølund, har i tæt samarbejde med KAB besluttet at ophæve kontrakten med totalentreprenøren Züblin A/S. Det betyder, at byggeriet af Det nye Sølund nu er sat på pause.

Samvirkende Boligselskaber (SAB) og KAB kan ikke acceptere entreprenørens ekstrakrav, og det betyder nu et midlertidigt stop for byggeriet af Det nye Sølund, skriver KABnyt.dk. 

”Totalentreprenøren har misligholdt den indgåede kontrakt og stillet uhjemlede, økonomiske ekstrakrav, som SAB hverken kan eller vil imødekomme,” forklarer KAB’s byggedirektør Rasmus Jessing til KABnyt.dk.

Kontrakten på knap 800. mio. kr. blev indgået med Züblin A/S i december 2020 – læs mere om det her

Kæmpe ekstrakrav
KABnyt.dk skriver, at Züblin A/S har nu sendt ekstrakrav på 314 mio. kr. (ex. moms), svarende til ca. 40 % af den samlede anskaffelsessum. Samtidig har de varslet en forsinkelse af byggeriet på 28,5 måneder.

SAB og KAB er ærgerlige
Der er et stort behov for plejeboliger og daginstitutionspladser i Københavns Kommune. Derfor vil SAB og KAB arbejde på højtryk for at få byggeriet gennemført.

Som konsekvens heraf har SAB ved KAB ophævet kontrakten den 31. maj 2022, og byggeriet er dermed sat på midlertidig pause.

Om Det nye Sølund

Det nye Sølund skal opføres på en grund ved Sortedam Dossering i København, hvor det tidligere Sølund, et nedslidt plejehjem fra 1980, netop er blevet nedrevet.

Byggeriet udgør i alt 38.000 m2 og vil indeholde:

  • 360 plejeboliger med tilhørende servicearealer, bl.a. café og multisal
  • 23 tryghedsboliger til ældre
  • 150 ungdomsboliger, heraf 20 boliger til unge med særlige behov
  • daginstitution
  • fællesarealer og mikrobutikker i stueplan
  • 122 offentlige parkeringspladser i kælder.

Efter den oprindelige plan skulle Det nye Sølund stå færdigt i 2026.

Se mere om byggeriet her

5

Det nye Sølund. Illustration: C.F. Møllers Architects

"Vi er ærgerlige over ikke at kunne levere de plejeboliger og den daginstitution, Københavns Kommune har så stort behov for."

Rasmus Jessing

Byggedirektør i KAB

”Det er med stor beklagelse, vi nu er tvunget til at sætte opførelsen af Sølund på pause, men vi ser ikke andre udveje, som situationen er. Vi er ærgerlige over ikke at kunne levere de plejeboliger og den daginstitution, Københavns Kommune har så stort behov for. Vi håber dog at kunne genoptage byggeriet inden for en overskuelig fremtid med en anden entreprenør, så vi så hurtigt som muligt kommer i mål med at opføre Det nye Sølund,” siger Rasmus Jessing.

KAB skriver, at sagen ikke får økonomiske konsekvenser for beboerne i SAB.

Om skribenten

Heidi Andersen
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2667 )

0

Læseliste