03. JAN. 2022 KL. 12:00

Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde

Martin I Boliggr

De administrative medarbejdere i BO-VEST har som udgangspunkt mulighed for at arbejde hjemme 2-3 dage om ugen, fortæller Martin Olsen, direktør for HR, administration og udlejning i BO-VEST Foto: Carsten Andersen

Selv når smittetallenen er i bund, er hjemmearbejde og fleksible arbejdstider blevet hverdag mange steder. Hos FAB og BO-VEST arbejder en stor del af medarbejderne fast hjemme et par dage om ugen. Læs om deres erfaringer.

"Arbejder hjemme".

Sådan står der på de skilte som medarbejderne i det fynske boligselskab FAB hænger over deres skriveborde, når de arbejder hjemme.

Og det gør flere af dem ofte. Lige nu er vi igen i en periode med corona-restriktioner, hvor der opfordres kraftigt til det fra myndighedernes side. Men også, når restriktionerne ikke er der, arbejder medarbejderne hjemme.

Og sådan er det fremover.

FAB’s nye retningslinjer giver mulighed for at arbejde hjemme op til 2 dage om ugen, og det benytter de fleste af de 50 medarbejdere i administrationen sig nu af.

"Der er et kæmpe potentiale i det her. Det er et supergodt trivselspotentiale. Som medarbejder bliver du meget gladere af den fleksibilitet, det giver," siger Claudia Pring, chef for kommunikation og organisation i det almene boligselskab FAB.

Artiklen fortsætter under billedet:

3 VIGTIGE TIPS TIL HJEMMEARBEJDE

* Lav en god plan for næste arbejdsdag.

* Vær social og hold kontakten med kolleger.

* Husk at komme op at stå og gå.

Få flere råd fra kollegaerne i DAB her.

BL Kikki Kastrup Nielsen 013

Kikki Kastrup Nielsen, leder af intern service i BO-VEST, sparer hver uge 6-7 timer i bil og undgår den stress og jag, som en stram hverdag kan give.

"Der er et kæmpe potentiale i det her. Det er et supergodt trivselspotentiale. Som medarbejder bliver du meget gladere af den fleksibilitet, det giver."

Claudia Pring

Chef for kommunikation og organisation i det almene boligselskab FAB

Kan også skabe usikkerhed – sæt ord på den

FAB har haft fokus på den fleksibilitet i arbejdslivet siden første corona-nedlukning. Det har det almene administrationsselskab BO-VEST i Glostrup også.

Men muligheden for mere hjemmearbejde kan også skabe usikkerhed, fortæller Martin Olsen, direktør for HR, administration og udlejning i BO-VEST.

”Nogle medarbejdere har været nervøse for, om deres fysiske arbejdsplads forsvinder, og i starten var der også ledere og mellemledere, der var usikre på, om der blev lavet nok derhjemme,” siger Martin Olsen.

”Det er vigtigt at tale sammen og være åbne om den usikkerhed. Man skal forme den her fremtid sammen,” siger han.

Artiklen fortsætter under billedet:

Hjemme

Tilbyder møbler og it-udstyr til hjemmekontoret

Begge organisationer tilbyder kontormøbler og teknisk udstyr til hjemmekontoret. Det er vigtigt, at det fysiske arbejdsmiljø ikke giver helbredsproblemer, og det er især medarbejdere i udlejning, økonomi, HR og kundeservice, men også inspektører, der har fået en mulighed, de ikke havde tidligere.

De administrative medarbejdere i BO-VEST har som udgangspunkt mulighed for at arbejde hjemme 2-3 dage om ugen.

"Dine muligheder for at arbejde hjemme afhænger af, hvilket arbejde du har. Boligsociale medarbejdere kan for eksempel ikke arbejde hjemme 2 dage om ugen," siger Martin Olsen.

"Arbejdets tarv og den service, de enkelte afdelinger skal levere til lejerne, kommer selvfølgelig i første række," siger Martin Olsen.

Ikke krav på at arbejde hjemme

Medarbejderne i BO-VEST og FAB har da heller ikke krav på at arbejde hjemme.

Det er en mulighed, som der står i FAB´s retningslinjer, siger Claudia Pring

"Hvis der er en arbejdsopgave, der kalder på, at folk i dit team tjekker ind, så skal du møde. Man kan ikke sige nej, fordi man har en hjemmearbejdsdag. Hensynet til det fælles vinder altid over hensynet til den enkelte," siger Claudia Pring.

På den anden side er det ikke alle, der har lyst til at arbejde hjemme.

"Hvis du ikke trives med hjemmearbejde, så behøver du ikke. Nogle har det for eksempel bedre med at adskille arbejde og privatliv mere," sige Claudia Pring, der ikke selv arbejder ret meget hjemme.

Byg på tillid

I FAB gik ledelsen og samarbejdsudvalget sammen om at lave retningslinjerne. De bygger på tillid, og den er nødvendig, siger Claudia Pring.

"Kontrol og mistillid kommer man ikke særlig langt med, så hvis man har en kultur, der bygger mere på det, så drop mere hjemmearbejde. For så bliver det noget rod," siger Claudia Pring.

I BO-VEST var der især ledere, der så skeptisk på hjemmearbejde i starten, husker Martin Olsen.

"Vi er forskellige som mennesker, og det betyder også noget her. Vis tillid til, at folk arbejder derhjemme og at de gerne vil det. Tilliden skal gå begge veje," siger han.

Martin Olsen arbejder selv hjemme 1-2 dage om ugen.

Vigtigt at bevare den gode teamspirit

BO-VEST vil evaluere erfaringerne med hjemmearbejde til foråret.

"Det er vigtigt at finde en balance, der bevarer den gode teamspirit, hvor man lige hjælper hinanden, når der er brug for det. Det er sværere, når man ikke ser hinanden så tit," siger han.

Det er Claudia Pring enig i.

"Det sociale går tabt, hvis der bliver for meget hjemmearbejde. Så går det ud over det, der handler om fællesskab og sammenhængskraft i organisationen. Men det synes jeg, folk har blik for. De har en ansvarsfølelse for fællesskabet og værner om det," siger Claudia Pring.

Læs senere artikler

Kikki arbejder hjemme 3 dage: Sådan fungerer hverdagen nu

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Her er boligselskabernes 5 gode råd til mere hjemmearbejde

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligselskab: Hjemmearbejde er kommet for at blive

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2842 )

0

Læseliste