25. JAN. 2021 KL. 10:21

Boligselskab: Hjemmearbejde er kommet for at blive

BL Kikki Kastrup Nielsen 014

Kikki Kastrup Nielsen og langt de fleste andre medarbejdere i Bo-Vests administration vil gerne fortsætte med at arbejde hjemme et par dage om ugen, når coronakrisen er forbi. Foto Carsten Andersen

Serviceleder Kikki Kastrup Nielsen arbejder hjemme som mange andre. Bo-Vest vil give hende og kollegerne mulighed for at arbejde hjemmefra flere dage om ugen efter coronakrisen.

Kikki Kastrup Nielsen er en af de mange medarbejdere i Bo-Vest, der stort set har arbejdet hjemme siden nedlukningen i marts 2020.

”Jeg nyder at arbejde hjemme. Jeg får mere tid med børnene, sparer transport, og jeg kan sove længere. Det er fantastisk,” siger Kikki Kastrup Nielsen, serviceleder i Bo-Vest.

Det tager hende cirka en time at køre fra sit hjem nær Sorø på Midtsjælland til Bo-Vest i Glostrup på de dage, hvor der ikke er kø på motorvejen. Før coronakrisen kom hendes børn Mynthe på 5 år og Mikkel på 8 år i børnehave og SFO ved 7-tiden om morgen.

”Nu har jeg mere tid med børnene om morgenen, og det er rart. Før i tiden skulle jeg vække dem. Nu vågner de af sig selv og er veludhvilede,” siger hun.

FAKTA

BO-VEST administrerer 15.000 boliger i Albertslund, Brøndby, Ishøj, Greve og København på vegne af boligorganisationerne
Albertslund Boligselskab, Bo-VitaTranemosegård og Vridsløselille Andelsboligforening.

Martin I Boliggr

1 / 2Hjemmearbejde passer også ind i den grønne dagsorden. ”Det er over 20 tons CO2 mindre om året, vi udleder ved at være hjemme en dag om ugen,” siger Martin Olsen. Foto: Carsten Andersen

BL Kikki Kastrup Nielsen 009

2 / 2Før coronakrisen kom Kikkis børn Mynthe på 5 år og Mikkel på 8 år i børnehave og SFO ved 7-tiden om morgen.

Vi vil gerne give den enkelte medarbejder mere fleksibilitet i arbejdslivet, fordi det giver en bedre work-life-balance.

Martin Olsen,

HR-chef i Bo-Vest

Læs senere artikler

Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Video: Når der går corona i afdelingsmødet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Mere fleksibilitet i arbejdslivet

Kikki Kastrup Nielsen og langt de fleste andre medarbejdere i Bo-Vests administration vil gerne fortsætte med at arbejde hjemme et par dage om ugen, når coronakrisen er forbi. Det viser en rundspørge blandt medarbejderne, og det bakker Bo-Vest op om.

”Vi vil gerne give den enkelte medarbejder mere fleksibilitet i arbejdslivet, fordi det giver en bedre work-life-balance,” siger Martin Olsen, HR-chef i Bo-Vest.

Hjemmearbejde passer også ind i den grønne dagsorden. 72 procent af de administrative medarbejdere i Bo-Vest kører mellem 15 og 30 kilometer i bil til arbejde.

”Det er over 20 tons CO2 mindre om året, vi udleder ved at være hjemme en dag om ugen,” siger Martin Olsen.

Hjemmearbejde giver nok også en mere effektiv drift, men det regnestykke er ikke gjort op endnu.

”Når man ikke er på arbejdspladsen, bruger man ikke printeren, papiret og kaffekopperne. De daglige udgifter bliver mindre, og vi kan begynde at kigge på, hvor mange kvadratmeter vi skal have og varme op,” siger han.

”Der er hele tiden et latent arbejdsgiveransvar i at sikre sig, at de fysiske forhold også er til stede. Her vil økonomi til etablering af hjemmearbejdspladser være en afgørende faktor ud over at sikre arbejdets tarv og ordentlighed omkring udførsel af kerneopgaver,” siger Martin Olsen.

God service til lejerne er vigtigst

Bo-Vest administrerer 15.000 boliger for Albertslund Boligselskab, Bo-Vita, Tranemosegård og Vridsløselille Andelsboligforening. Administrationen har også opgaver, der er svære at klare rigtigt godt fra hjemmekontoret, blandt andet betjening af beboerdemokraterne i bestyrelserne.

”Den fysiske betjening af vores lejere er en meget vigtig kerneopgave, og sikring af god service til lejerne står altid først for,” siger Martin Olsen.

Kikki Kastrup Nielsen er teamleder for 6 medarbejdere i intern service. De tager sig blandt andet af kantine, mødeforplejning, post, printer, telefon, ventelister, opkrævninger, rykkere og administration af en antenneforening. Hendes job passer fint til et par dages hjemmearbejde om ugen.

”Det er sværere at lede, når man ikke er fysisk til stede, og det er ikke altid, jeg kan tage telefonen, når den ringer. Så er det nemmere, når man er på kontoret og kan se på skærmen sammen,” siger hun.

Vil ikke trække noget ned over hovedet på folk

Bo-Vest forventer at lave mere konkrete aftaler om hjemmearbejde, når corona-situationen giver medarbejderne lov til at komme på arbejde igen.

”Bekymringen er, om man trækker noget ned over hovedet på folk som de ikke har lyst til. Det er vi ikke interesserede i. Nogen vil gerne være på en arbejdsplads. Det fysiske og sociale netværk er vigtigt,” siger Martin Olsen.

Han forudser, at diskussionen om hjemmearbejde også vil gavne de mange ansatte med fysisk arbejde.

”De kan ikke slå græsset hjemmefra, men når vi har snakken om hjemmearbejde med de administrative medarbejdere, så vil vi have den samme snak med de fysisk udførende og se, hvor meget fleksibilitet, vi kan lægge ind hos dem,” siger Martin Olsen.

Det bedste af begge verdener

Martin Olsen forventer også aftaler om selve hjemmearbejdspladsen. I starten sad Kikki Kastrup Nielsen på en spisestuestol. Nu har hun hentet sin kontorstol og sin mousetrapper, et ergonomisk tilbehør til den bærbare computer.

”Hvis det skal fungere optimalt, så skal man have et ordentligt sted at stå eller sidde. Det kræver noget udstyr. Vi er vant til at arbejde med 2 skærme, og nu sidder jeg her og deler den bærbare i 2. Hvis jeg skulle være fast hjemme et par dage om ugen, ville jeg gerne have 2 skærme,” siger hun.

”Jeg vil gerne have det bedste af begge verdener, for jeg savner mine kolleger og at sparre med dem. Men der er til gengæld en anden ro, når man sidder hjemme,” siger Kikki Kastrup Nielsen.

Læs også: 10 gode råd til hjemmearbejde fra kollegaerne i DAB 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste