15. SEP. 2021 KL. 09:41

Elevpladser: Få op til 150.000 kroner i tilskud

Elever 2021 Bovest

Dianna Knudsen, Christian Rønnov og Malik Atci er ejendomsservicetekniker-elever i Bo-Vest. Her bliver de lært grundigt op over de næste tre år. Foto: Bo-Vest

Det er muligt for almene boligorganisationer at søge et årligt tilskud på 50.000 kroner per elev via ESL Elevfonden, hvis de tager unge elever fra ejendomsservicetekniker-uddannelsen.

Når de almene boligorganisationer tager elever fra uddannelsen som ejendomsservicetekniker, er de samtidig med til at sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft i fremtiden til at stå for driften i de almene boligområder.

Og de kan gøre det med tilskud fra ELS Elevfond, som BL og ESL oprettede i 2014.

Ved at lave en uddannelsesaftale med en ungdomselev fra ejendomsservicetekniker-uddannelsen, kan boligorganisationen få et årligt tilskud per elev på 50.000 kroner i de 3 år og 3 måneder, som uddannelsen varer. Dog maksimum 150.000 kroner per elev.

”Vi ved, at der mangler faglært arbejdskraft i Danmark, og det bliver kun værre i fremtiden. Hvis vi skal sikre, at vores boligafdelinger bliver ’passet godt på’ fremover, kræver det specialiseret faglært arbejdskraft. Her er ejendomsservicetekniker-uddannelsen den helt rigtige vej at gå,” siger Jeannette Pagh Schüler, teknisk direktør i Bo-Vest.

Elevfondens formål med tilskuddet er at understøtte elevpladser for unge under 25 år, som tager erhvervsuddannelsen som ejendomsservicetekniker.

En uddannelse, der er skræddersyet til den almene sektor. For her lærer eleverne om alt fra affaldssortering, intelligent bygningsstyring, teknisk drift og bæredygtighed til god service af ejendommens beboere.

Men for at få den bedste uddannelse, er de unge elever afhængige af, at boligorganisationerne tager dem ind og får omsat teori til virkelighed. Så de bliver klædt godt på til at klare et job i sektoren.

Læs mere om elever og lærlinge i boligorganisationen på BL's hjemmeside

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

Det er sgu ikke mange klimamål, vi kan indfri, hvis viceværten kun kan betjene en kost og en kaffemaskine!

Anders Nielsen, stand up-komiker og frontfigur på elev-kampagne

Læs senere artikler

Projektleder i DAB: ”Vi har pligt til at skabe lærepladser"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

DI: ”I gør det superflot med så mange lærepladser”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Avanceret vicevært

I dag består arbejdet som ejendomsfunktionær i de almene boligområder af mange varierede arbejdsopgaver, som kræver en bred faglighed. Bæredygtighed, digitalisering og teknologi er blandt de store emner på skemaet.

”Det er sgu ikke mange klimamål, vi kan indfri, hvis viceværten kun kan betjene en kost og en kaffemaskine!” som stand up-komiker Anders Nielsen udtaler det i en kampagne-video, der skal lokke flere unge til at tage den mere nutidige erhvervsuddannelse som ejendomsfunktionær.

Den almene boligsektor står for eksempel med sine mange bygninger for en stor del af det samlede energiforbrug.

Energioptimering af bygninger og klimasikring mod skybrud fylder derfor meget i undervisningen på uddannelsen som ejendomsservicetekniker.

"Grøn omstilling skal gerne være et naturligt pejlemærke i den almene dagligdag. Derfor er det en rigtig god idé, at vi giver plads til unge mennesker fra de tekniske uddannelser, som jo i stigende grad orienterer sig imod bæredygtighed,” udtaler Liv Jørgensen, udviklingskonsulent i BL.

Sådan søger I om tilskud 

Som boligorganisation kan I søge tilskud fra ESL Elevfond via Dansk Erhverv. Ansøgningsskemaet finder I på linket her.

Tilskuddet betales bagudrettet. Det vil sige, at første års tilskud først tilfalder boligorganisationen, cirka 1 år efter uddannelsesaftalen er indgået.

Det er muligt at opnå tilskud til 2-3 elever årligt, afhængigt af indbetalingen til ESL Elevfond. De 10 største boligorganisationer kan søge tilskud til 3 elever årligt, mens øvrige kan søge tilskud til 2 elever årligt.

Har I spørgsmål vedrørende ESL Elevfond, så kontakt Marianne Kragh i Dansk Erhverv på mar@danskerhverv.dk eller telefon 33746187.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste