10. MAR. 2021 KL. 09:38

DGI, Ældre Sagen og Dansk Røde Kors roser boligorganisationerne

DSC6768

Vær Med-puljen mod ensomhed sætter spot på et vigtigt område i coronakrisen og i forhold til ansvaret for at bekæmpe ensomhed i det hele taget. Foto: Simon Jeppesen

Høj kvalitet og stor kreativitet. Organisationer som DGI, Ældre Sagen og Dansk Røde Kors roser de mange ansøgninger til Vær Med-puljen om støtte til at bekæmpe ensomhed.

Der er stor ros til de almene boligorganisationer, der havde søgt støtte til at bekæmpe ensomhed.

”Det er fællesskaberne, der skal løfte os igen fra den her sundheds- og ensomhedskrise. Hverdagens fællesskaber, der hvor vi bor, og der hvor vi mødes i fritiden i bl.a. idrætten. Derfor har det simpelthen været så livgivende og inspirerende at se den iderigdom og engagement, der er i den almene boligsektor,” siger Julie Bohn Rasmussen, der er konsulent DGI.

Hun er en del af bevillingsudvalget, der udvalgte de projekter, der nu får støtte fra Vær med-puljen mod ensomhed.

I mandags fik 89 boligorganisationer besked om, at de og deres samarbejdspartnere fra foreningslivet havde fået penge fra Vær Med-puljen.

Mange gennemarbejdede projekter

De 15 millioner i puljen er givet af Kulturministeriet. Puljen er administreret af BL-Danmarks Almene Boliger, og det er et bredt udvalg fra frivillige organisationer, der sammen med BL har været med til at udvælge modtagerne.

Se hele bevillingsudvalget her.

”Der var en overvældende interesse for puljen, og alene projekter, der ansøgte om over 100.000 kroner, talte 67,” siger David Vincent Nielsen, social-humanitær konsulent i Ældre Sagen og medlem af bevillingsudvalget.

135 projekter blev sendt ind til BL i starten af februar. Der blev alt i alt søgt om næsten det dobbelte af de 15 millioner, som Kulturministeriet havde afsat. Det har en del desværre fået afslag og andre har fået en mindre bevilling.

”Der var mange gennemarbejdede projekter, der virkelig ville gå nye veje for at få flere med i lokale fællesskaber. Særlig glædeligt var de mange eksempler på projekter, som baserede sig på samarbejder mellem boligforeninger og frivilligforeninger i lokalsamfundet. Den slags samarbejder skal vi have mange flere af – også efter Corona,” siger David Vincent Nielsen.

Vi har alle sammen et ansvar

Det var netop et krav for at ansøge, at den almene boligorganisation slog sig sammen med en forening indenfor for eksempel kultur eller idræt.

Berit Christensen, senior konsulent i Dansk Røde Kors var glad for at se de mange ansøgninger, hvor det var en bred skare af foreninger og organisationer, der var gået sammen om at søge og om at bringe liv igen i boligområderne – på mange kreative måder under henhold til coronareglerne.

Forslagene spændte vidt – fra musik og teater, til gåture, idrætsaktiviteter, lokale aftenskoler, nyttehaver og ud i lokalområdets natur. Nogle var enkle, andre meget ambitiøse.

”Det var bestemt ikke let at udvælge de projekter, der skulle have støtte. Jeg glæder mig til at høre om, hvordan det går projekterne og håber, at beboerne i de boligområder, der har fået støttemidlerne, vil deltage og få glæde ud af de nye tiltag,” siger Berit Christensen.

Julie Bohn Rasmussen fra DGI synes at Vær Med-puljen mod ensomhed sætter spot på et vigtigt område i coronakrisen og i forhold til ansvaret for at bekæmpe ensomhed i det hele taget.

”Der ligger en central pointe i budskabet om, at vi alle sammen har en mulighed og et ansvar for at invitere ind i fællesskaber og sige kom og ”Vær med”. For vi ved, det styrker vores mentale sundhed og trivsel, når vi gør noget aktivt og meningsfuldt sammen,” siger hun.

Se hele listen over, hvem der modtog penge fra puljen. 

 

Læs senere artikler

Skulderklap: Landets almene boliger får 15 mio. til at bekæmpe ensomhed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste