06. MAJ. 2021 KL. 13:46

JP: Byggechef i Østjysk Bolig fratrådt

Bispehaven 022

Endnu en medarbejder hos Østjysk Bolig er nu sigtet af politiet i svindelsagen. Foto: Simon Jeppesen

Boligorganisationens konstituerede direktør afviser, at der vil komme yderligere fratrædelser på grund af svindelsagen.

Chefen med ansvaret for boligforeningens byggesager fratrådte øjeblikkeligt sidste mandag efter gensidig aftale. Det skriver JP Aarhus. Avisen citerer den konstituerede direktør, Marianne Toft Dallgaard for, at den nu tidligere byggechef ikke blev fyret men selv sagde op.

Opsigelsen er ifølge artiklen faldet under et møde, som byggechefen og dennes advokat var indkaldt til efter, at den konstituerede direktør sammen med den af tilsynet indsatte bestyrelse for boligorganisationen havde læst den fulde advokatundersøgelse fra Kromann Reumert, der fylder mere 1.500 sider. Den nu forhenværende byggechef, der har har arbejdet i Østjysk Bolig i over 10 år, er ifølge artiklen også sigtet af politiet, for en række af de mulige lovbrud, der er oplistet i advokatundersøgelsen.

Mariane Toft-Dallgaard oplyser, at der er sendt en meddelelse ud til boligforeningens leverandører og afdelingsbestyrelser om, at chefen har opsagt sin stilling, og at de i stedet skal kontakte to projektledere, der er indsat fra administrationsorganisationen Lejerbo for at videreføre udviklingsplanen i Bispehaven samt Østjysk Boligs øvrige byggesager.

Adspurgt af JP Aarhus om der i Østjysk Bolig risikerer at komme flere afskedigelser eller opsigelser på baggrund af den omfattende advokatundersøgelse, svarer den konstituerede direktør, at det gør der ikke. Der er i advokatundersøgelsen ikke nævnt kritiske forhold om andre personer fra Østjysk Bolig end de tre sigtede.

Udover den nu tidligere byggechef er de sigtede boligorganisationens tidligere direktør og en tidligere økonomichef.

 

SÅDAN BEGYNDTE SAGEN

Sagen omkring Østjysk Bolig begyndte, da Ttilsynsmyndigheden for de almene boligorganisationer, i august 2020 modtog en anonym henvendelse fra en whistleblower om uregelmæssigheder i Østjysk Bolig.

 

Østjysk Bolig gennemførte efter aftale med tilsynet en begrænset intern undersøgelse forestået af boligorganisationens eksterne revisor.

 

Den interne undersøgelse fastslog bl.a., at to ledende medarbejderes privatindkøb af køkkener blev betalt af boligorganisationens midler og var blevet udgiftsført under "Tryghedsrenoveringen af Bispehaven". En golfrejse til Spanien for de samme to ledende medarbejdere med ægtefæller var blevet afholdt for boligorganisationens midler og udgiftsført som mødeudgift.

 

Østjysk Boligs daværende direktør blev på det grundlag bortvist og politianmeldt, og Lejerbo blev på boligorganisationens eget initiativ indsat som midlertidig forretningsfører i Østjysk Bolig.

 

Læs senere artikler

Leder: Østjysk Bolig - katastrofen skal bruges rigtigt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Oven på Østjysk Bolig ”Det skal bruges til at blive bedre”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Tæt samarbejde med erhvervslivet får udsatte borgere i job

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Tæt samarbejde med erhvervslivet får udsatte borgere i job

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2670 )

0

Læseliste