28. JUN. 2021 KL. 13:00

Høje Kolstrup mister kommunale jobguider

Høje Kolstrup Bydelshuset

Afd. 15 på Høje Kolstrup fik opført et nyt fælleshus på toppen af en etageejendom i forbindelse med et stort renoveringsprojekt, hvor to større boligafdelinger blev slået sammen til én. Foto: Salus

Økonomiudvalget i Aabenraa Kommune har besluttet at nedlægge ordningen med lokale jobguider i Høje Kolstrup. En indsats, som ellers har givet mærkbart resultat for områdets beboere.

Til nytår vil beboerne i Høje Kolstrup ikke længere kunne få en snak om fremtiden med områdets jobguider.

Det fremgår af Jydske Vestkysten, at den fremskudte indsats med jobguider og en social vicevært ophører ved udgangen af 2021.

Her stopper den fireårige boligsociale helhedsplan for boligområdet, som er et samarbejde mellem Aabenraa Kommune, Kolstrup Boligforening og Aabenraa Andelsboligforening, med støtte fra Landsbyggefonden.

Økonomiudvalget i Aabenraa Kommune har besluttet, at kommunen ikke vil overtage udgifterne til at fortsætte de boligsociale indsatser i Høje Kolstrup.

Udvalget beslutning er taget, på trods af at en rapport viser, at Høje Kolstrup stadig har udfordringer, selvom området ikke længere er på den såkaldte ghettoliste.

HØJE KOLSTRUP I AABENRAA

Boligorganisationer: Aabenraa Andelsboligforening og Kolstrup Boligforening

Antal boliger: 797 boliger

Antal beboere: cirka 1.500

Vi vil nødigt tilbage i den gamle gænge. Det går fint med udlejningen, og vi har en anden beboersammensætning, end vi havde tidligere.

Ove Stahl Schmidt

Formand for SALUS

Læs senere artikler

Høje Kolstrup vinder på fremskudt indsats

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligrenovering har gjort Høje Kolstrup Skole mere attraktiv

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Målbare indsatser

Det er en vellykket indsats, der nu lukkes i Aabenraa. Her har den fremskudte indsats i boligområdet nemlig indebåret, at jobcentret har placeret to jobguider lokalt i Høje Kolstrup. De har sammen med de boligsociale medarbejdere og den sociale vicevært fulgt beboerne tæt og hjulpet dem i arbejde og uddannelse.

Siden 2017 er det lykkedes at vende kurven, så andelen af 18-64-årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet er gået ned fra 48 til 36,5 procent.

Håber på en løsning

Kolstrup Boligforening og Aabenraa Andelsboligforening, som har boligerne på Høje Kolstrup, drøfter nu, hvordan de skal hjælpe de beboere, der har udfordringer, når helhedsplanen ophører ved årets udgang. For de ønsker ikke, at tallene går den anden vej igen.

”Vi vil nødigt tilbage i den gamle gænge. Det går fint med udlejningen, og vi har en anden beboersammensætning, end vi havde tidligere,” siger Ove Stahl Schmidt, formand for Salus, til Jydske Vestkysten.

Boligområdet har de sidste år været igennem en stor forandring. Boligerne er blevet renoveret, så det er blevet mere attraktivt at bo på Høje Kolstrup.

SALUS, som administrerer Kolstrup Boligforening, frygter derfor ikke et fuldstændigt tilbagefald. Men håber, de kan komme i dialog med kommunen om at finde en løsning for de kommende år.

For på Høje Kolstrup har de arbejdet med boligsociale indsatser igennem helhedsplaner de sidste 12 år. Det er måske nu slut.  

 

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se, hvem der bor i de almene boliger

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se, hvem der bor i de almene boliger

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2726 )

0

Læseliste