20. JAN. 2020 KL. 16:18
Høje Kolstrup vinder på fremskudt indsats
20. JAN. 2020 KL. 16:18
Bydelen Høje Kolstrup i Aabenraa opfylder ikke længere nogen af kriterierne til regeringens såkaldte ghettoliste.
De boligsociale indsatser i Høje Kolstrup har virket, og det almene boligområde i Aabenraa er helt ude af regeringens ghettolister og listen over udsatte boligområder.
Det skyldes blandt andet, at det er lykkedes at vende kurven for andelen af beboere, som lever på offentlig forsørgelse. Siden 2017 er den andel dykket fra 45,4 i 2017 til 37,3 procent i 2018.
Lokal jobguide virker
Arbejdet med at få flere i arbejde er blandt andet blevet til via en fremskudt jobindsats, hvor en kommunal jobguide og coach har været placeret lokalt i boligområdet og på den måde været tættere på beboerne.
Den succesfulde fremskudte jobindsats er betalt af Aabenraa Kommune, boligorganisationen Salus (som administrerer Kolstrup Boligforening) og Landsbyggefonden.
Ove Stahl Schmidt, formand for Kolstrup Boligforening siger til JydskeVestkysten:
”Den gode udvikling er et resultat af et tæt samarbejde gennem mange år mellem afdelingsbestyrelser, viceværter, beboerambassadører og kommunen. Det glæder mig, at det har givet pote.”
Også Thomas Andresen, som er borgmester i Aabenraa, er indstillet på, at skal Høje Kolstrup fortsat holde sig uden for ”ghettolisten”, skal indsatsen fortsætte. Tallene viser nemlig, at selvom de er ude alle ”ghettolisten”, så ligger de stadig tæt på flere af kriterierne.
Renovering skaber arbejdspladser
Kolstrup Boligforening har været igennem en renovering af flere boligblokke og har bygget nogle etageboliger om til rækkehuse. De nyrenoverede boliger skal gøre det mere attraktivt at bo på Høje Kolstrup i Aabenraa.
I forbindelse med renoveringen af de almene boligblokke indgik boligforeningen en aftale med entreprenøren om, at de skulle ansætte ledige fra lokalområdet til arbejdet. På den måde
Beboerambassadører
Udover jobindsatsen har Kolstrup Boligforening fået en gruppe frivillige beboerambassadører, der hjælper boligforeningen med flere praktiske opgaver. De fremviser blandt andet lejlighederne til nye tilflyttere og besvarer de spørgsmål, de nye beboere måtte have.
Fordelen ved beboerambassadører er, at de står til rådighed uden for normal arbejdstid på ejendomskontorerne.
”Det er folk fra afdelingsbestyrelserne, der fungerer som ambassadører. Viceværterne tager jo hjem klokken 15.30, men ambassadørerne kan man få fat i døgnet rundt,” forklarer Ove Stahl Schmidt til JydskeVestkysten.
Økonomiudvalget i Aabenraa Kommune har nu forlænget den boligsociale indsats i bydelen indtil udgangen af 2021.
Om skribenten
Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.
Seneste Artikel
Nye almene boliger skal fastholde liv på Tunø: Flere på ventelisteAnja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.
Seneste Artikel
Nye almene boliger skal fastholde liv på Tunø: Flere på venteliste