08. FEB. 2021 KL. 12:42

28,7 millioner ansøgt i pulje til bekæmpelse af ensomhed

Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23

"Det overvældende store antal ansøgninger vidner om, at der med midlerne er ramt både et behov og et udbredt ønske om at gøre en forskel for de almene beboere," fortæller Rikke Lønne. Foto: Holger Svend Anderson.

I fredags var der deadline for indsendelse af ansøgninger til puljen på 15 millioner kroner til bekæmpelse af ensomhed i de almene boligområder.

Almene boligorganisationerne står i kø for at hjælpe beboere ramt af ensomhed på grund af coronakrisen. Der er næsten ansøgt om dobbelt så mange penge, som der er i puljen til Vær Med-kampagnen.

I alt er der indsendt 134 ansøgninger til Vær Med-puljen for et samlet beløb på 28,7 millioner kr.

”Det overvældende store antal ansøgninger vidner om, at der med midlerne er ramt både et behov og et udbredt ønske om at gøre en forskel for de almene beboere, der har brug for en håndsrækning i en svær tid,” siger Rikke Lønne, funktionschef i BL – Danmarks Almene Boliger

Puljen til bekæmpelse af ensomhed i de almene boligområder sendte flere boligorganisationer på natarbejde.

Størstedelen af de imponerende mange ansøgninger blev nemlig afleveret i løbet af aftenen og formiddagen op til, at ansøgningsfristen udløb fredag middag.

Det overvældende store antal ansøgninger vidner om, at der med midlerne er ramt både et behov og et udbredt ønske om at gøre en forskel for de almene beboere, der har brug for en håndsrækning i en svær tid.

Rikke Lønne

Funktionschef i BL - Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

Skulderklap: Landets almene boliger får 15 mio. til at bekæmpe ensomhed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Stor travlhed før lukketid

En uge før ansøgningsfristen, var der bare indsendt 5 projekter med et samlet beløb på godt 750.000 kr.

”Herfra var der langt op til de 15 millioner, og vi var begyndt at forberede os på, at det måske ikke var alle 15 millioner, der blev søgt om. Men den bekymring viste sig heldigvis at være ubegrundet,” siger Rikke Lønne.

Sent torsdag aften var der ansøgt om 14,5 millioner og fredag middag var der kommet ansøgninger om 28,7 millioner.

Pengene til puljen kommer på baggrund af en bred politisk aftale fra Kulturministeriet. Ministeriet har udmøntet 15 mio. kroner til BL. Kampagnen ”Vær med” skal være med til at bekæmpe ensomhed i de almene boligområder.

Almene boligorganisationer kunne ansøge puljen til lokale indsatser. Kravet var, at ansøgningerne skulle laves som et fælles projekt mellem en boligorganisation og det lokale foreningsliv.

Sådan behandles ansøgningerne

Men med kun 15 millioner i puljen betyder det desværre også, at ikke alle ansøgte projekter vil modtage en bevilling. 

Alle indkomne ansøgninger vurderes af et bevillingsudvalg. Udvalget består af en faglig arbejdsgruppe samt BL's puljesekretariat.

I den faglige arbejdsgruppe deltager ressourcepersoner fra bl.a. DGI, Røde Kors, Ældresagen og Danmarks Biblioteksforening. Læs mere om bevillingsudvalget her.

Arbejdsgruppen vurderer ansøgningerne og giver en faglig indstilling til BL, der træffer den endelige afgørelse på baggrund heraf.  

BL er forpligtet til at sikre, at puljemidlerne uddeles til projekter i hele landet og aktiviteter rettet mod alle målgrupper.

BL forventer at kunne sende svar på ansøgningerne ultimo februar. Alle ansøgere får direkte besked.  

Læs mere om Vær Med-puljen på BL’s temaside.

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2417 )

0

Læseliste