17. AUG. 2021 KL. 10:03

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Nye Målere

Nye målere, som kan fjernaflæses. Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening har allerede i en årrække haft et stærkt miljøfokus. Det kom klar til udtryk, da man som den første boligorganisation valgte at indgå i et strategisk partnerskab med Aalborg Kommunes miljø- og energiforvaltning og Aalborg Forsyning om grøn omstilling. Og nu kommer det seneste – særdeles håndgribelige – skridt på vejen mod en stadig grønnere boligforening.

”Det er vigtigt for os at være med til at sætte den grønne dagsorden, blandt andet ved at anvende nye teknologiske muligheder, når de åbner sig. Denne gang gælder det den direkte involvering af vores beboere, for den kommende tid får knap 3.000 af vores 7.500 boliger fordelt på 29 boligafdelinger udskiftet vand-, energi- og radiatormålere. Gennem en udbudsrunde om nye målere har vi sikret os ikke blot en god pris, men også en løsning, der giver mange nye muligheder for en grønnere adfærd både hos beboerne og hos os som ansvarsbevidst boligorganisation”, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse. Og han fortsætter:

”Med de nye målere kan vi fjernaflæse time for time og på den måde få en meget tidlig indikation af eksempelvis et ekstraordinært vandforbrug, måske forårsaget af en lækage. Samtidig kan den enkelte beboer via en webportal følge sit forbrug langt mere detaljeret end hidtil, hvilket vi er overbeviste om, vil give en øget bevidsthed om eget forbrug – og i den sidste ende også et lavere forbrug.”

Ole Nielsen fortæller, at der ved hver årsopgørelse er beboere, der har haft et betydeligt højere forbrug, end de selv troede. Det vil den enkelte beboer i langt større omfang kunne forhindre via webportalen.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

Med de nye målere kan vi fjernaflæse time for time og på den måde få en meget tidlig indikation af eksempelvis et ekstraordinært vandforbrug, måske forårsaget af en lækage. Samtidig kan den enkelte beboer via en webportal følge sit forbrug langt mere detaljeret end hidtil, hvilket vi er overbeviste om, vil give en øget bevidsthed om eget forbrug – og i den sidste ende også et lavere forbrug.

Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligfoening

Læs senere artikler

Himmerland Boligforening: Renoveringer giver massive energibesparelser

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Himmerland Boligforenings samarbejdspartner i forbindelse med installation af målerløsningen er BA Technologies. Virksomhedens administrerende direktør Bjørn Michael Andersen siger: 

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi med afsæt i Himmerland Boligforenings stærke grønne bevidsthed og vores praktiske kvalifikationer kan skabe en løsning, der virkelig gør en forskel både i det daglige og i et større perspektiv. Den konkrete løsning adskiller sig markant fra de traditionelle, for der er tale om en fuld digitalisering integreret med Kamstrups velkendte højkvalitetsmålere. Det sikrer markedets klart hyppigste dataflow, samtidig med at der er taget forsvarlig hånd om datakrypteringen og dermed også persondatasikkerheden.”

Bjørn Michael Andersen understreger, at BA Technologies ser sig mere som en partner end som en simpel leverandør:

”Det hænger sammen med, at vi – i lighed med Himmerland Boligforening – ser dette som et frugtbart, længevarende samarbejde, hvor vi gerne vil inddrage andre aktører til stadig udvikling og forbedring af løsningen. Det kan eksempelvis være Kamstrup i forbindelse med nye målergenerationer og ikke mindst Aalborg Forsyning.”

Omkring 47.000 af kommunens borgere bor i almennyttige boliger, en betydelig del af dem hos Himmerland Boligforening. I 2016 vedtog boligorganisationen sin første bæredygtighedspolitik, hvor de forpligtede sig til at reducere varmeforbrug og bygningsrelateret el med 30% frem mod 2030. Derfor er de også opmærksomme på, at de konkrete initiativer skal udbredes på alle niveauer i organisationen:

”Det giver os et stort grønt ansvar, som vi gerne løfter. Det gælder både i rollen som bygherre og bygningsejer – og i relationen med vores beboere. Vi satte tidligt fokus på at nedbringe CO2-udledningen fra den enkelte afdeling, både i forbindelse med renoveringsarbejder og gennem etablering af solcelleanlæg. Desuden har vi blandt andet tilbudt beboerne el-delebilsordninger, ligesom der er igangsat forsøg med affaldskværne. Og i en større sammenhæng har vi tilsluttet os Green Hub Denmark, hvor vi sammen med andre virksomheder, forbrugere, forskere og myndigheder arbejder på at skabe den bedste platform for grøn vækst i verdensklasse”, siger Ole Nielsen.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste