05. AUG. 2021 KL. 10:00

Himmerland Boligforening: Renoveringer giver massive energibesparelser

Ole Nielsen

"Vi har de seneste år også fokuseret mere på bæredygtighed i forbindelse med renovering af vores afdelinger, og det er rigtig rart nu at have dokumentation for, at indsatsen nytter,” siger Ole Nielsen. Foto: Himmerland Boligforening

I Aalborg kan Himmerland Boligforening nu dokumentere, at deres beboere høster store besparelser på de omfattende grønne renoveringer, de har gennemført de senere år.

I forbindelse med renoveringerne i det østlige og det vestlige Aalborg har Himmerland Boligforening som en del af deres grønne omstilling omdannet boliger og afdelinger, så de nu er langt mere bæredygtige end hidtil.

Renoveringerne har skabt både et bedre indeklima, men også sikret et betydeligt lavere energiforbrug i mange af boligforeningens almene boliger.

Fra 2014 til i år har Himmerland Boligforening alene i afdeling Kildeparken i det østlige Aalborg renoveret flere end 1.000 boliger, og det har betydet store energibesparelser for beboerne.

”På Ravnkildevej har vi beregnet besparelsen til 40 procent, mens den på Blåkildevej er 44 procent – og på Fyrkildevej er effekten en halvering af energiforbruget,” siger Ole Nielsen, der er direktør i Himmerland Boligforening.

I kroner og øre betyder det, at beboerne i de tre nævnte afdelinger i gennemsnit sparer 3.400 kroner om året på varmeregningen – for en lejlighed på 90 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

På Ravnkildevej har vi beregnet besparelsen til 40 procent, mens den på Blåkildevej er 44 procent – og på Fyrkildevej er effekten en halvering af energiforbruget.

Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligfoening

Læs senere artikler

Himmerland Boligforening fremrykker renovering til 335 mio. kr.

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nye lån sparer 1 mio. kr. hos Himmerland Boligforening

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

God isolering og effektiv varmeinstallation

De store energibesparelser skyldes blandt andet, at klimaskærmen i afdelingerne – det vil sige den enkelte boligs vægge, vinduer, lofter og gulve – er isoleret langt bedre og mere tæt efter renoveringen.

Også varmeinstallationen er gjort mere effektiv, ved at det nu er muligt at anvende lavtemperaturfjernvarme. I afdelingen på Fyrkildevej har boligforeningen desuden installeret ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Og dårligt isolerede jordrør er blevet erstattet af nye, der er langt bedre til at bringe energien derhen, hvor den skal være. Alle er tiltag, som bidrager til et lavere energiforbrug.

”Vi har også installeret vandmålere, så beboerne bedre kan overvåge deres faktiske koldt- og varmtvandsforbrug og kun betaler for det vand, de selv benytter. Det er tydeligt, at det også bidrager positivt til miljøregnskabet,” fortæller Ole Nielsen.

Fik bæredygtighedspris i 2017

Himmerland Boligforening fik tilbage i 2017 Aalborgs bæredygtighedspris. En pris, der uddeles af kommunes miljø- og energiforvaltning og Klimasekretariatet i Region Nordjylland.

”Dengang handlede det rigtig meget om at omsætte gode tanker om bæredygtighed til konkret handling i form af ikke mindst introduktion af el-delebiler til beboerne, opsætning af solceller til dækning af lokale el-behov og indførelse af robotplæneklippere,” fortæller Ole Nielsen.

Omlægningen til robotplæneklippere har været med til at frigøre medarbejdere til ikke-rutineprægede opgaver i afdelingerne og spare penge i den enkelte afdeling.

”Men vi har de seneste år altså også fokuseret stadig mere på bæredygtighed i forbindelse med renovering af vores afdelinger, og det er rigtig rart nu at have dokumentation for, at indsatsen nytter,” afslutter direktør Ole Nielsen i Himmerland Boligforening.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste