14. MAJ. 2020 KL. 11:52

Himmerland Boligforening fremrykker renovering til 335 mio. kr.

ole-nielsen.jpg

Himmerlands Boligforenings direktør, Ole Nielsen forventer, at det samlede projekt beløber sig til knap 335 mio. kr.

Landbyggefonden har netop givet besked om, at man vil medfinansiere et projekt til gennemgribende modernisering af en af Himmerland Boligforenings afdelinger i Aalborg Vestby.

”Vi har længe gerne villet give vores afdeling 8 den store tur, men har været afhængige af, at Landsbyggefonden nåede til vores ansøgning. Det er heldigvis sket nu – og vi kan herefter tage hul på en renovering, der vil hæve kvaliteten i byggeriet betragteligt”, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse.

Hurtig accept fra Landsbyggefonden
Aalborg Byråd godkendte så sent som 11. maj 2020 projektet og den tilhørende helhedsplan og der skulle ikke gå mere end et par dage, før der også forelå den nødvendige accept fra Landsbyggefonden.

Afdelingen, der omfatter adresserne Steen Billes Gade 5-25 og 6-22, Otte Rudsgade 21-35, Engtoften 40-42, Vestre Fjordvej 30, Henrik Gerners Gade 2-8 samt C.V. Jessens Gade 6-12, består af 308 boliger på ét, to elle tre værelser. Antallet af boliger stiger i forbindelse med renoveringen til 311 boliger.

”Afdelingen har samme byggemåde og samme problemstillinger som afdelingerne 10, 12 og 13, der også ligger i Vestbyen. Derfor kører de fire projekter i samme proces med én helhedsplan ’Søheltekvarteret’ som grundlag. Baggrunden for helhedsplanen er et konstateret samspil mellem problemstillinger såsom stærkt nedslidte bygninger og boliger samt utidssvarende adgangsforhold og badeværelser”, fortæller Ole Nielsen. Og han fortsætter:

”Søheltekvarteret er samlet set en attraktiv bebyggelse, som det grundlæggende er værd at bevare – hvis den bliver moderniseret. Det er vi i gang med i de første af afdelingerne, og nu kommer turen altså også til afdeling 8.”

Ole Nielsen oplyser, at det er hensigten med renoveringen at tilføre kvarteret nyt liv:

”Der er tale om et typisk, sammenhængende boligområde fra den tidlige efterkrigstid, hvis grundudtryk vi gerne vil fastholde. Derfor gennemfører vi en skånsom renovering med respekt for de eksisterende kvaliteter. Det betyder blandt andet, at tag og vinduer bliver udskiftet i tråd med den oprindelige arkitektur, mens vi bearbejder altaner og gavle med henblik på en øget integration i arkitekturen og ud fra energimæssige overvejelser.”

Gennemgribende renovering
Foruden tag og vinduer omfatter den udvendige del af projektet blandt andet isolering af gavle, nye kældervinduer og nye opgangsdøre. For boligernes vedkommende vil der eksempelvis skal ombygning af badeværelser, nye installationer i bad og køkken, nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, nye elinstallationer og nye gulve. Desuden får eksisterende altaner nyt værn og ny afskærmning, mens franske altaner får nyt værn.

”Vi benytter anledningen til at etablere elevator i en række af opgangene, så tilgængeligheden bliver betydelig bedre end i dag. Og for de øverste boliger i tilgængelighedsopgangene sker der en udvidelse til toplansboliger gennem inddragelse af tagetagen”, oplyser Ole Nielsen.

Endelig omfatter projektet indretning af nye opholds- og aktivitetsarealer på terræn, ny belysning ved stier og opgange samt opførelse af et fælleshus.

Ole Nielsen forventer, at det samlede projekt beløber sig til knap 335 mio. kr.

Om skribenten

heidi_andersen.jpg
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste