14. APR. 2021 KL. 09:00

Skal I vinde Bygherreprisen 2021?

U5R0409

Sidste års vindere af Bygherreprisen. DTUs campusdirektør Jacob Steen Møller og bygherrechef Claus Møller Rasmussen. Foto: John Ehbrecht

Har I et projekt som har været helt særligt, så er det nu I skal indstille det til Bygherreprisen 2021.

Bygherreforeningen kårer igen i år årets bedste projekt og det gives til en bygherreorganisation eller til et projekt, som har ’demonstreret et særdeles ansvarligt samarbejde’. Den prestigefyldte pris overrækkes til en heldig vinder den 4. november 2021, når en bygherreorganisation eller et konkret projekt hædres for en ekstraordinær bygherreindsats. Nu er der åbent for indstillinger af kandidater.

I år stilles der skarpt på bygherrens evne til at omsætte tanker og ideer til konkrete løsninger til gavn for de endelige brugere, og på bygherrens evne til at føre et projekts visioner ud i livet.

”Vision, målsætning eller business case. Kært barn har mange navne, og i år leder vi efter visionære bygherrer, og ser på om målsætningerne, den tiltænkte strategi og de oprindelige behov er afdækket og opfyldt når byggeriet tages i brug. Vi ser desuden på, hvordan bygherren tager ansvar for at sikre, at forventningerne til byggeriet og visionen fastholdes i overleveringen såvel som ibrugtagningen fx gennem dialog, målinger eller evalueringer”, fortæller områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Læs også: Himmerland Boligforening vinder Bygherreprisen 2019

Indstil projektet inden 14. juni 2021

Prisen uddeles ud fra i alt tre kriterier, og med de faste kriterier omkring bygherrens aftryk og værdiskabelsen for omverdenen er der fortsat et fokus på bygherrer og projekter som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt, der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Klik her for at indstille en kandidat til Bygherreprisen 2021.

Juryen og udvælgelsesprocessen

Juryen bag Bygherreprisen har fået et nyt medlem. Det er Sine Juul Praastrup, CEO hos ERIK Arkitekter. Hun suppleres af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo og Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr. Juryen sparrer desuden med Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen.

Som jurymedlem lærer jeg hvert år noget nyt om byggeriet, og bliver gang på gang imponeret over bygherrernes talent og graden af innovation i projekterne.

Formand for juryen, Palle Adamsen

Onlineafstemning

Omverdenen har i år for første gang direkte indflydelse på, hvem der skal vinde prisen. I september åbner en offentlig afstemning, hvor brugere, leverandører og samarbejdspartnere kan stemme på netop deres favoritkandidat blandt de tre nominerede finalister. Disse stemmer vil tælle som et ekstra jurymedlem i afgørelsen.

Formand for juryen, Palle Adamsen, ser frem til at hædrer landets dygtigste bygherrer:

”Som jurymedlem lærer jeg hvert år noget nyt om byggeriet, og bliver gang på gang imponeret over bygherrernes talent og graden af innovation i projekterne.”

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen og både offentlige, kommunale, statslige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og har dokumenteret evnen at skabe en stærk vision – baseret på en grundig behovsforståelse – og implementeret denne gennem byggeprojektet og frem til den faktiske brug.

”Vi ser frem til at modtage årets indstillinger, og håber på at feltet igen i år spænder bredt både i forhold til projekternes type og geografi,” siger Henrik L. Bang.

Læs senere artikler

Himmerland Boligforening nomineret til Bygherreprisen 2019

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

heidi_andersen.jpg
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Boligafdeling vil selv gemme strømmen fra solcelleanlæg

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Boligafdeling vil selv gemme strømmen fra solcelleanlæg

Fik du

læst disse?

Kaare Dybvad Af Claus Bech Listerne over udsatte boligområder har nu 62 nye forebyggelsesområder
Fotograf Holger Anderson Roskilde Stillads Husfacade2 Politisk stop for almene renoveringer vil give ekstraregning på huslejen
Design Uden Navn (20) Sådan tog beboerne kontrol over deres parkeringspladser med p-vagt
Rotte Colourbox Skadedyr: Hvem har ansvaret?
DSC9005 Ny rapport: Lejere har oftere gæld end ejere
Martin I Boliggr Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde
Se alle artikler ( 2290 )

0

Læseliste