25. SEP. 2019 KL. 08:59

Himmerland Boligforening nomineret til Bygherreprisen 2019

bhpris2018.jpg

Licitationen. De glade vindere af Bygherreprisen 2018

Feltet startede med 20 projekter – det er nu skåret ned til 5. Den ene kandidat til Bygherreprisen 2019 er Himmerland Boligforening, som er nomineret for Aalborg-modellen.

Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben står sammen bag Bygherreprisen, som Himmerland Boligforening nu er nomineret til at kunne vinde.

De er indstillet for at have udviklet Aalborg-modellen med projektet Kildeparken 2020. Det har vist vejen til at skabe tryghed i et udsat boligområde, lyder det fra Bygherreforeningen.

Kriteriet for at vinde prisen er, at den professionelle bygherre er i stand til at akkumulere læring og viden fra sine projekter og omsætte den til merværdi, især til gavn for sine omgivelser. Vinderen skal desuden have sat et klart bygherreaftryk i sine projekter.

De 5 nominerede projekter er:

• Himmerland Boligforening – Aalborg-modellen
• NREP og AG-gruppen – Upcycle studios og Ressourcerækkerne i Ørestaden
• Vejdirektoratet – Fjordforbindelsen i Frederikssund
• Roskilde Kommune Ejendomme – implementering af ejendomsstrategi
• DTU – campusstrategi og løbende evaluering af udbud.

Effekten af Aalborg-modellen

Direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, udtaler i en pressemeddelelse til Himmerland Boligforening, at renoveringsprojektet Kildeparken i det østlige Aalborg er eksemplet på, hvordan et stort sammenhængende boligområde med mere end 1.000 almene boliger har haft succes med at vende deres ry som socialt udsat til at være et boligområde i positiv udvikling.

Kombinationen af omfattende renoveringsarbejde og en boligsocial helhedsplan har haft en yderst god effekt og viser, hvordan udviklingen i et udsat boligområde kan vende, når der er et stærkt samarbejde imellem boligforening, kommune, erhvervsliv og lokale aktører.

Ole Nielsen er heller ikke i tvivl om, at Aalborg-modellen har medvirket til, at Aalborg er den eneste større by i Danmark uden boligområder på regeringens såkaldte ghettoliste.

Bedømmelseskomiteen bag Bygherreprisen vil i næste uge rejse rundt til de nominerede og se de færdige projekter samt høre mere om bygherrernes arbejdsprocesser. Ud af de fem skal tre endelige finalister udpeges til Building Awards 2019.

Vinderen annonceres på Building Awards den 7. november i København.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste