08. SEP. 2020 KL. 14:39

Ny rapport: Sådan fik helhedsplan flere i job og indtægten op

Korskærparken 037

Helhedsplanen i boligområdet Korskærparken i Fredericia dækker omkring 2.000 beboere. Foto: Simon Jeppesen

Beskæftigelsen blandt beboerne i Korskærparken er steget betydeligt på grund af helhedsplanen. Det viser en ny analyse fra BL. De gode resultater er kommet ud af et tæt samarbejde mellem boligorganisationerne og kommunen.

Korskærparken i Fredericia har i flere år haft udfordringer med, at mange beboere manglede arbejde og uddannelse. Det har gjort det til et udsat boligområde, der har været ud og ind igen af den såkaldte ghettoliste.

Men siden 2013 er der blevet arbejdet med boligsociale helhedsplaner med fokus på at udvikle boligområdet og få flere i job. Den indsats har haft en klar effekt. Både blandt de beboere, der har boet i området i hele perioden, og blandt tilflytterne er flere i job end tidligere, og indkomsten er steget.  

Det viser en ny analyse fra BL - Danmarks Almene Boliger.

Læs hele analysen her

Læs senere artikler

Flere i beskæftigelse i alle "hårde ghettoer"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Korskærparken: Færre almene boliger til ressourcestærke seniorer med ghettoaftale

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Sammenligningen viser, at beskæftigelsen er steget betydeligt på grund af helhedsplanen:

De gode resultater betyder, at Korskærparken er på vej ud af den såkaldte ghettoliste. I alt er andelen af beboere uden for arbejdsmarkedet faldet fra 49 procent til 40 procent fra 2013 til 2019.

Tæt samarbejde er vigtigt

Indsatsen for at få flere i job har været bred i alle årene med helhedsplanen. 

I begyndelsen blev der indgået 25 aftaler om beskæftigelsesforløb for ledige beboere i forbindelse med renoveringer i boligområdet.

Men siden er omfanget af aktiviteter vokset meget. Voksne beboere er blevet tilbudt lære-, praktik- og beskæftigelsesforløb i byggebranchen i hele Fredericia, men også inden for rengøring, catering og gartneri. Alt sammen med fokus på ansættelse i ordinære job.

Det er også blevet suppleret med uddannelsestilbud til både voksne og unge og indsatser med fokus på familie og livsstil.

Indsatserne har været lavet i et tæt samarbejde mellem kommune, boligorganisationerne Boligkontoret Fredericia og Boli.nu og andre parter som frivillige organisationer og ungdoms-uddannelsesvejledningen.

Der er for eksempel også blevet lavet en fremskudt beskæftigelsesindsats, hvor en jobformidler fra kommunen arbejder ude i boligområdet i samarbejde med boligsociale medarbejdere.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2943 )

0

Læseliste