08. SEP. 2020 KL. 14:25

AAB vil opføre private andelsboliger til sine medlemmer

CHO 2019 Stor

Christian Høgsbro, direktør i Boligforeningen AAB. Foto: AAB

Boligforeningen AAB er i dag en af de helt store almene udlejere i hovedstadsområdet. For at styrke den blandede by, har foreningen opfundet en ny boligform til sine medlemmer – private, spekulationsfrie andelsboliger.

Den almene boligforening AAB i København har lanceret et helt nyt boligkoncept, som de mener vil sætte en ny dagsorden på det danske boligmarked.

”Alle taler om, at København skal forblive en blandet by, hvor alle indkomstgrupper har råd til at bo, og med det her koncept tager vi endnu et skridt i den retning,” siger Christian Høgsbro, adm. direktør i Boligforeningen AAB.

Boliger der er til at betale

Konceptet har AAB udviklet sammen med MT Højgaard for at skabe et boligalternativ til familier med mellemindkomster, som ønsker at bo i hovedstadsområdet – men ikke jagter en økonomisk gevinst.

”Gennem et indskud kan man få adgang til en af de nye andelsboliger, som får en husleje, der vil være attraktiv for folk med helt almindelige indkomster som for eksempel sygeplejerskens eller politibetjentens,” fortæller Christian Høgsbro.

Boligtypen AAB Andel bliver kun tilbudt AAB’s medlemmer. Det vil sige, at man skal være nuværende almen beboer eller stå på AAB’s venteliste for at kunne skrive sig op til en andelsbolig.

Vi vil ganske enkelt tage luften ud af de spekulationer i boligerne, der betyder, at priserne med raketfart når et niveau, hvor almindelige mennesker ikke kan være med."

Christian Høgsbro

Direktør for AAB

Læs senere artikler

AAB opfører 75 ungdomsboliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligforeningen AAB fremrykker betalinger for 30 millioner kroner

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kirke på Nørrebro blev til unikke ungdomsboliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Se de nye roste lejligheder fra AAB

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ingen hurtige gevinster

”Det helt centrale er, at disse nye andelsboliger bliver spekulationsfrie. Indskuddet vokser kun i trit med den almindelige prisudvikling i samfundet. Det handler om at skabe rimelige boliger, ikke om kapitalgevinster,” fortsætter Christian Høgsbro.

Beboerne skal lægge et indskud på 20 procent for at flytte ind i en AAB Andel. Den månedlige husleje går til at nedbringe beboerens gæld. Hvis beboeren fraflytter, er indskuddet forrentet som prisudviklingen. Beboeren mister dermed intet fra sit indskud.

På den måde bliver det ikke muligt at tjene på et salg af andelsboligen. Den vil fortsat være billig at flytte ind i for den næste beboer.

”Vi vil ganske enkelt tage luften ud af de spekulationer i boligerne, der betyder, at priserne med raketfart når et niveau, hvor almindelige mennesker ikke kan være med. Derfor går vi en tredje vej og introducerer en ny boligform,” siger Christian Høgsbro.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Genåbningsplan: Hvad må vi nu?

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Genåbningsplan: Hvad må vi nu?

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 2024 )

0

Læseliste