16. JAN. 2020 KL. 16:43

AAB opfører 75 ungdomsboliger

aab-ungdomsboliger-amager.jpg

Foto: Gefion Group. Det nye byområde på Amager skal danne ramme om ungdomsboliger og hotel.

De nye ungdomsboliger skal bygges tæt på Amager Strandpark ved København som en del af et stort hotel- og ungdomsboligprojekt.

Ungdomsboligerne bliver en del af et byudviklingsprojekt med Gefion Group som totalentreprenør, og AAB's direktør, Christian Høgsbro, er ikke i tvivl om, at de kommende ungdomsboliger nemt bliver lejet ud.

"Beliggenheden er fantastisk. Lige om hjørnet ligger stranden og få skridt derfra metroen, som i løbet af ingen tid tager dig ind til centrum af København. Det bliver ikke meget federe.”

Blandet byggeri

AAB tog kontakt til Gefion Group i foråret 2019 for at byde ind på den andel af lokalplanen, som er forbeholdt almene boliger – i henhold til planloven (25 procent).

Det førte til en endelig aftale om opførelsen af 75 almene ungdomsboliger, som kommer til at ligge i et attraktivt og grønt byområde med alle faciliteter lige i nabolaget. Blandt andet hotel, supermarked, caféliv og uddannelsesinstitutioner.

Beliggenheden er fantastisk. Lige om hjørnet ligger stranden og få skridt derfra metroen, som i løbet af ingen tid tager dig ind til centrum af København. Det bliver ikke meget federe.

Christian Høgsbro, direktør i Boligforeningen AAB.

Erhvervsbygningerne, som Gefion købte tilbage i 2017, skal ud over de 75 almene boliger også danne ramme om 287 private ungdomsboliger og et større hotelprojekt.

Byggeriet bliver opført efter den såkaldt delegeret bygherremodel, som betyder, at AAB er overordnet bygherre og byggekoncernen BGB totalentreprenør.  

Den samlede anlægssum for AAB er ifølge Christian Høgsbro knap 83 millioner kroner.

Vækst i ungdomsboliger

Boligforeningen AAB har gang i flere projekter med almene ungdomsboliger i København.

”Vi vil gerne bidrage til, at København er en blandet by og ser også noget spændende i konceptet med ”blandet by i bydelen”, hvor der er forskellige ejerformer eller formål i samme område,” siger Christian Høgsbro.

De er blandt andet i gang med at opføre 14 kombinerede flygtninge-/ungdomsboliger på Falkoner Alle på Frederiksberg. Og i 2021 opfører AAB 195 ungdomsboliger i det nye bykvarter Carlsberg Byen.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste