07. DEC. 2020 KL. 10:00

Boligdirektør: ”Vi er intet, hvis kunden ikke er tilfreds”

Pia Lyngdrup Nedergaard Østerbo 2

Pia Lyngdrup Nedergaard.

Pia Lyngdrup Nedergaard er direktør i ØsterBo i Vejle. Hun kommer fra ejendomsmægler-branchen og ved, hvad det betyder at være i konkurrence. Derfor er fokus på glade kunder og dygtige medarbejdere.

Hvordan opstod din interesse for boliger?

”Det ligger vist i mit dna. Jeg vidste allerede som barn, at jeg skulle arbejde med boliger. Jeg gik målrettet efter at blive ejendomsmægler og vidste alt om boligtyper, renteudsving og boligpriser som helt ung. Så lige efter handelsgymnasiet blev jeg ansat som mægler og fortsatte i den branche i mange år.

Det førte mig siden til NCC i deres boligudviklingsdivision. Men livet som markedschef på landets motorveje blev for meget, så jeg valgte at blive selvstændig, hvor jeg fortsatte med at lave projektudvikling og markedsanalyser. I øvrigt med NCC som min største kunde – så de havde fuld forståelse for min beslutning.”

Hvordan ender du så som direktør af en almen boligorganisation?  

Som selvstændig konsulent blev jeg i 2012 kontaktet af Søren Ahle, som var den tidligere direktør i ØsterBo. Han havde brug for assistance til nogle nye byggeprojekter. Det var første gang, jeg arbejdede med almene boliger. Men det tændte altså noget i mig.

Artiklen fortsætter under citatet og billedet. 

Det må aldrig blive et retrætejob at komme ind i vores branche.

Pia Lyngdrup Nedergaard, direktør i ØsterBo

28 Vejle, Østerbo Juulsbjergparken 2016 HHM.JPG (13)

1 / 2Juulsbjergparken i Vejle. En populær boligafdeling i ØsterBo med lang venteliste. Foto: ØsterBo

28 Vejle, Østerbo Juulsbjergparken 2016 HHM.JPG (11)

2 / 2Juulsbjergparken i Vejle ligger smukt i et kuperet terræn. Her er der både udsigt og adgang til skov og dal. En populær boligafdeling med lang venteliste. Foto: ØsterBo

Læs senere artikler

Boligdirektør: Vi siger hvad vi gør – og gør hvad vi siger!

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligdirektør: ”Det føltes som at springe et bungy-jump”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Så vi blev enige om at ansætte mig i boligorganisationen. Der var jeg teknisk leder og udviklingschef, indtil Søren gik af i 2020.

Inden da havde bestyrelsen været forbi og prikket lidt til mig. De mente, jeg var den rigtige til at overtage styrepinden. Det er indtil videre en super spændende udfordring og helt fantastisk at få mulighed for at sætte retningen sammen med det fantastiske hold, vi er, i ØsterBo.”

Vi må stå sammen og lave bæredygtige løsninger, hvor vi kan. Uanset om vi bygger, renoverer, indkøber eller drifter.

Hvad har du taget noget med dig fra den private til den almene boligbranche?

”Højt fokus på kundeservice. For vi er intet, hvis kunden ikke er tilfreds. Det har jeg helt klart ført med videre fra ejendomsmægler-tiden, hvor man konstant konkurrerer om kunden og den gode medarbejder. Vi vælger derfor også internt at kalde vores beboere for ’kunder’. Vi er til for dem, og det skal de kunne mærke.

Men udover at være der for vores ’kunder’, skal vi også være dygtige til at sælge os selv derude. Det må aldrig blive et retrætejob at komme ind i vores branche. I ØsterBo er vi ambitiøse og nytænkende og arbejder hårdt for at være et godt alternativ til det private her i kommunen – og det er det drive, vi også forventer i kommende medarbejdere.”

2 Vejle, Østerbo Havnebo 2016 HHM. JPG (4) Kopi

1 / 2HavneBo ligger på lystbådehavnen i Vejle. Endnu en flot boligafdeling i ØsterBo. Her er der mulighed for sejlsport og gåture langs fjorden. Foto: ØsterBo

2 Vejle, Østerbo Havnebo 2016 HHM. JPG (13)

2 / 2ØsterBos boligafdeling HavneBo i Vejle. Foto: ØsterBo

Hvad fylder mest i jeres organisation lige nu?

”Det gør vores partnerskaber med Vejle Kommune. Kommunen har udvalgt os til at indgå i et partnerskab, som skal sikre boliger til udsatte unge. Og især hjemløse unge, som er et stigende problem i Vejle. Vi skal være med til at udvikle nye boligmodeller, som egner sig til unge, som har svært ved at bo i en almindelig bolig. Og som kæmper med at føle sig ’gode nok’ blandt de ressourcestærke beboere, fordi de jo er anderledes.

For eksempel tænker vi i at lydisolere nogle af boligerne, så høj musik og højlydt adfærd ikke forstyrrer naboen. Og at vende altanerne anderledes, så de unge udsatte ikke føler sig udstillet. Vi undersøger også mulige indbyggede elementer, såsom senge og skabe, så boligerne er lige til at flytte ind i. Og brug af mere robuste materialer, så mislighold af inventar bliver mindre.

For at komme bedst i mål med sådan et byggeri forsøger vi at skabe en følgegruppe af udsatte unge, ressourcestærke beboere og ansatte, som kan adressere alle de bekymringer, der måtte være, når meget forskellige beboertyper skal kunne bo sammen.”

DIREKTØR-STAFETTEN

Fagbladetboligen.dk giver ordet til de almene boligdirektører og sender stafetten rundt i landet.

Vi taler hver gang med en direktør, som vil 'vise rundt' i sin boligorganisation.
 
I dag:
 
Direktør: Pia Lyngdryp Nedergaard 
 
Boligadministration: ØsterBO 
 
Antal boliger:  3.400 boliger
 
Ansatte: 24 ansatte i administrationen, 56 ansatte i driften.
 
ØsterBO har 80-årsjubilæum i 2021. En af de store boligaktører i Vejle, hvor de har sat deres præg med gode nybyggerier og velrenoverede afdelinger med pæne udearealer.

Læs senere artikler (1)

Boligdirektør: "Vi har et ansvar for at udvikle os"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Hvor står I i forhold til grøn omstilling?

”Vi tænker grøn omstilling i alt, hvad vi gør. Også i det nye byggeri for udsatte unge, som skal bygges i træ. Målet er en DGNB sølv-certificering.

Derudover arbejder vi p.t. på at indgå en klimapartnerskabsaftale med kommunen. For vi må stå sammen og lave bæredygtige løsninger, hvor vi kan. Uanset om vi bygger, renoverer, indkøber eller drifter. Men vi er rigtig godt med.”

Hvordan interessevaretager I hos jer?

”Vi har et tæt samarbejde med embedsværket og politikerne i det kommunale system i Vejle. Og en ’venskabsklasse’ i folkeskolen, hvor børnene lærer om det at bo alment, og hvordan de kan få indflydelse via beboerdemokratiet.

Derudover har vi tæt kontakt til Bygningskonstruktør-uddannelsen. De er tit på studieture hos os, og vi er gæstelærere hos dem. Det samme forhold arbejder vi på at få med arkitektskolen i Aarhus. Almene boliger skal længere frem i folks bevidsthed, og det sker kun ved at være synlige.”

14 Vejle, Østerbo Axminsterbygningen Grejsdalsvej 230 2016 HHM.JPG (9)

1 / 2ØsterBo har 215 ungdomsboliger. De ligger i Axminsterbygningen i Vejle centrum. Foto: ØsterBo

14 Vejle, Østerbo Axminsterbygningen Grejsdalsvej 230 2016 HHM.JPG (5)

2 / 2Indvendigt har man bevaret det rå look med synlig rørføring. Foto: ØsterBo

Hvad vil du fremhæve som det stærkeste redskab i den almene boligbranche?

”Det er helt klart, at vi står sammen som branche. At vi deler succeser og fejltagelser. Og videndeler, så vi hver især ikke skal opfinde den dybe tallerken. Det var en af de ting, jeg hæftede mig ved, da jeg stadig var i det private og kiggede ind. Og derfor jeg i dag sidder i bestyrelsen i AlmenNet.

De almene boligorganisationer er jo ikke i konkurrence som i det private. Vi hjælper hinanden, så vi rykker som branche. Det er ekstremt vigtigt at fastholde. Den almene sektor er en stor aktør på boligmarkedet og skal være med til at sætte dagsordenen i dansk byggeri. Det kan vi godt tillade os.”  

Om skribenten

Anja Andersen 02823
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Usikkerhed om forsikring efter massive regnskyl: "Det kan blive rigtig dyrt"

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Usikkerhed om forsikring efter massive regnskyl: "Det kan blive rigtig dyrt"

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2983 )

0

Læseliste