16. MAR. 2018 KL. 12:38

Boligselskabet Viborg vil have politikerne i tale

ringparken-02.jpg

Ringparken har flere år været i "kø" til renovering. Foto: Boligselskabet Viborg

Boligselskabet Viborg har flere helhedsplaner for større bebyggelser fra 50’erne i ”kø” hos Landsbyggefonden. Regeringen lægger op til, at det er Landsbyggefonden – lejernes opsparing – der skal finansiere den planlagte indsats mod de såkaldte parallelsamfund. Det synes man i selskabet ikke er rimeligt. 


”Vi kan ikke se rimeligheden i, at det er beboere – lejerne - i de almene boliger, der skal betale regeringens indsats mod parallelsamfund. Det må være en fælles opgave at løfte samfundets problemer”, siger Kirsten Østerballe, formand for Boligselskabet Viborg, i en pressemeddelelse.

Viborg Boligselskab har nu inviteret de lokale folketingspolitikere til en drøftelse af rimeligheden heraf. Håbet er, at de kan se det urimelige i modellen og at de kan påvirke partiernes folketingsgrupper.

”Vi vil gerne mødes med de lokale folketingspolitikere og medlemmer af byrådet for at informere og forhåbentlig få opbakning til vores synspunkter. Vores indtryk er, at man i skyndingen har overset nogle væsentlige detaljer”, slutter Kirsten Østerballe. 

Boligafdelingerne fra 50’erne
Boligselskabet Viborg har boligområder som Ringparken og Digterparken der i flere har år været i kø til renovering.

”Ringparken og Digterparken er klassiske etagebyggerier fra 50’erne. Landsbyggefonden har afsat ca. 260 mio. kr. til de helhedsplaner, vi har i venteposition. Boligerne er utidssvarende og trænger hårdt til en facaderenovering og etablering af ventilation. Blandt andet for at løse problemer,” fortæller Grethe Hassing, direktør i Boligselskabet Viborg.

Står det til regeringen, skal dele af parallelsamfundsudspillet betales af lejernes opsparede midler i Landsbyggefonden. Helt præcis vil regeringen hive 12 milliarder kroner ud af fonden.

”Det er meget dyrt at renovere de ældre afdelinger, og vi kan ikke gøre det uden Landsbyggefondens støtte. Vi kan selvfølgelig godt skifte et vindue hist og her, men i det lange løb er det en langt dyrere løsning end at gennemføre totalrenoveringer i helhedsplaner,” fortæller Grethe Hassing, der er bekymret for, at beboerne skal vente endnu længere på nødvendige renoveringer.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste