06. MAR. 2018 KL. 12:53

Beboere samler underskrifter i protest: "Lejerne skal ikke betale ghettoplan"

20160527-111721-pf_40mb.jpg

Rode Joachim / Scanpix

Der ikke er råd til at renovere almindelige boligafdelinger og tusindvis af lejere kommer til at bo i utidssvarende boliger, lyder det fra en gruppe beboere. Blandt andet samfundsdebattør og forfatter Lars Olsen, der selv bor alment. De har startet en underskriftsindsamling.

egeringen vil finansiere udspillet mod parallelsamfund med 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden, som er penge indbetalt af lejerne i den almene sektor som opsparing til renovering og modernisering af almene boliger. 


Derfor bliverder ikke er råd til at renovere almindelige boligafdelinger, og tusindvis af lejere kommer til at bo i utidssvarende boliger. Sådan lyder protesten fra en gruppe beboere, der nu samler underskifter i protest imod finansieringen af den såkaldte ghettoindsats.


Vi protesterer imod, at regeringen betaler sin ghettoindsats med VORES penge, skriver gruppen, der blandt andet er startet af Lars Olsen, forfatter og samfundsdebattør og almen beboer.


”Vi er ikke uenige om, at der er et problem med udsatte boligområder. Det synes vi, man skal gøre ved. Men vi synes også, at samfundet skal være med til at betale,” siger han.


Han mener ikke, det er den almene sektor, der har skabt problemet, og at det derfor er urimeligt, at det er de almene lejerne, der skal betale hovedparten af regningen for regeringens plan.


”Problemet skyldes, som regeringens også selv siger, en indvandringspolitik, som skiftende regeringer har ført. Den har gjort, at der er kommet rigtig mange til Danmark, som er svære at integrere. De er så kommet til at bo i den almene sektor,” siger Lars Olsen.

Han mener, at selvom en stor del af indvandrerne bor i den almene sektor, kan man ikke slutte, at det dermed er de almene lejere, der også skal betale.


”Det er sådan set os beboere i den almene sektor, der har hele den praktiske integrationsopgave. Så kunne det jo godt være, at alle dem i villaerne kunne betale. Så de kunne hjælpe lidt med den økonomiske side af sagen,” siger han.

Gruppen bag underskriftindsamlingen er ganske lille og består af beboere fra Nørrebro og Humlebæk. Deres boligafdelinger er ikke selv direkte påvirket af forslaget.

”Det er udelukkende i forargelse over, at det er os, der skal betale. Helt enkelt,” siger Lars Olsen. 


De er i gang med at bruge deres netværk i den almene sektor til at samle flere boligafdelinger bag sig.


”Det er et initiativ, der er åbent, og mit gæt er, at inden for en uge er der kommet flere med. Vi har bare valgt at rykke nu,” siger han. 

Se den her: https://www.skrivunder.net/fingrene_vak_fra_lejernes_penge

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste