20. NOV. 2017 KL. 15:31

Ministeren trækker forslag om ændret kommunal anvisning

nyjnyole7.jpg

Niels Hougaard

I oktober spillede bygnings- og boligminister Ole Birk Olesens ud med et lovforslag (L62) om billige boliger. Forslaget indeholdt blandt andet en ændret kommunal anvisning. Det nye i forslaget var, at alle ledige boliger skulle ind på kommunens bord.

I oktober spillede bygnings- og boligminister Ole Birk Olesens ud med et lovforslag (L62) om billige boliger. Forslaget indeholdt blandt andet en ændret kommunal anvisning. Som bekendt har kommunerne i dag anvisning til hver fjerde almene bolig, der bliver ledig, med mindre de selv har aftalt andet med boligorganisationerne. Det nye i forslaget var, at alle ledige boliger skulle ind på kommunens bord.

Lovforslaget indeholdt - udover det om anvisning – andre elementer, der alle skulle ses som led i udmøntningen af årets kommuneaftale. Men både KL og BL var meget kritiske overfor forslaget om anvisning. For hvorfor lovgive og bureaukratisere på et område, hvor kommuner og boligorganisationer ofte indgår aftaler, lød argumentationen.

BL afgav desuden et kritisk høringssvar, som klart anbefalede at skrotte den del af L62, der omfattede anvisning, og BL og KL sendte sammen et brev til Folketingets boligordførere, hvor man også afviste forslaget om anvisning.

På baggrund af brevet greb webmediet Altinget historien og bragte, dagen inden forslaget skulle behandles, en artikel om sagen, som kan læses her. I artiklen stiller boligordførerne fra både Venstre og Dansk Folkeparti sig undrende overfor forslaget.

Da lovforslaget så blev behandlet dagen efter i Folketinget, blev det modtaget meget kritisk. Boligordførerne ville høre, hvad meningen var med et forslag, som ingen af de berørte parter tilsyneladende syntes var en god ide – og bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen forklarede sig med, at han ikke selv havde forhandlet forslaget, da det var kommet frem under kommuneforhandlingerne mellem Finansministeriet og KL. I den sammenhæng åbnede ministeren for, at der kunne ændres i forslaget, hvis parterne ønskede det. Og nu har ministeren så i et brev til boligudvalgets medlemmer officielt meddelt, at hele lovforslaget om billige boliger (L62) er trukket tilbage, og dermed er forslaget om anvisning også bortfaldet.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste